Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen ez a defektvédett...

Milyen ez a defektvédett külső gumi?

Figyelt kérdés

Continental Contact Plus Travel 26 x 2,0 (50-559) külső gumi (köpeny), defektvédett (Safety Plus Breaker), reflexcsíkos, E25, 1000g

MTB rockrider 340-re szeretnék (26os kerék), mert a gyárival naponta kapok defektet.

Milyen minőségű ez a darab?

[link]

okt. 18. 19:00
 1/8 MGéza ***** válasza:
75%
Elég jó védelme van, extra gumiréteggel a futófelület alatt, cserébe viszont nehéz.
okt. 18. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem kifejezetten foldutakon használod, akkor a Ride Tour jobb választás lenne, jobban gurul aszfalton és olcsóbb is, a defektvedelme pedig ugyanez.
okt. 18. 20:48
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
1000 gramm rohadt nehéz.
okt. 18. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Defekted nem lesz, de ez már érezhetően lassítani fogja a bringát. Inkább könnyű gumit és tömítő folyadékot ajánlanék.
okt. 19. 22:30
 5/8 MGéza ***** válasza:

Ebben safety system breaker van, a Ride Tour "csak" extra puncte belttel van ellátva. A kettő között a különbség nagyjából annyi, hogy itt vannak extra övek még a sárga defektvédő gumiréteg alatt, amitől nagyobb a TPI, magyarán sűrűbb a gumi szövete, ami elvileg lassítja, de nem állítja meg a rajzszög, tüske beékelődését, jó esetben képes elterelni oldalra, úgy mérsékli a kárt. A királydinnye ellen viszont a Ride Tour is bőven elég, tapasztalatom szerint akármilyen szöveten, egymásra pakolt defektvédő övön átrágja magát, egyedül az képes megállítani ha a futófelület vastagabb, mint amilyen hosszú a tüske.

A legegyszerűbben úgy védekezhetünk a tüske okozta defekt ellen, hogy amikor meghalljuk a jellegzetes, futászajtól elütő flapp-flapp hangot akkor megállunk és rögtön kihúzzuk, így csak pici luk marad utána. A királydinnye a legrosszabb mivel ék alakú, minél mélyebbre jut, annál nagyobb kárt csinál.

Ilyenkor persze kell a defektmentesítő lötyi a belsőbe meg egy patronos pumpa, mert nem azonnal tömít a folyadék is biztos hogy lesz nyomásvesztés.

Alternatívák: Schwalbe Marathon green guard, ennek nagy előnye, hogy rengeteg méretben kapható. Egyes vélemények szerint túl gyorsan kopik.

Mitas stop thorn ultimate: Conti Ride Tour szintű védelme van nagyjából, de lassabb, puhább a futófelülete, lomha tőle a gép(tapasztalat).

okt. 20. 10:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Mitas Stop Thorn gumit vettem előre több, mint egy éve. Defektem nem volt azóta, de az eredeti, kőkori, könnyű Schwalbe Marathon után rögtön éreztem némi különbséget a fürgeségben. De nem jelentős, megszoktam.
okt. 20. 17:43
 7/8 anonim ***** válasza:

A Safety Plus Breaker valós megjelenéséről itt van fotó:

[link]

[link] külső gumik/K Continental E.Contact külső – Safety PLUS Braker defektvédelemmel.jpg

Elég kukinak tűnik.

Érdemes megnézni a többi gumit is.

Máshol is annyira elszaporodott a királydinnye? Itt a városomban szinte királydinnye mezőket látni, az ismerős szerelő is tapasztalja a sok defektet Ez volt a legmeghökkentőbb jelenség:

[link]

okt. 20. 22:42
 8/8 MGéza ***** válasza:
#7: Az a gond hogy ez ellen tényleg nem lehet tenni semmit mert kicsire nő, lekaszálni nem érdemes mert csak szétszóródik. :-(
okt. 21. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!