Miért ujjatlan (rövidujjú) a kerékpáros kesztyű, hiszen bukáskor az ujjvégek sérülhetnek a legjobban?
Figyelt kérdés
#Kerékpár, kesztyű, bukás
okt. 16. 09:02
1/11 anonim válasza:
Mert nem esésre van, hanem hogy tekerés közben kevésbé fáradjon el a kezed. Zárt kesztyűben nyáron beizzadnál. Amúgy meg eséskor jellemzően tenyérrel csillapítasz, nem az ujjaiddal.
2/11 anonim válasza:
Van zárt kerékpáros kesztyű is, ízlés dolga melyiket veszed
3/11 anonim válasza:
Hosszúujjú nyári bringás kesztyű is van. Valaki azt szereti, de a többség a rövidet, mert az értelemszerűen jobban szellőzik.
Nem igaz, hogy az ujjvégek sérülnek a leginkább.
4/11 anonim válasza:
Bringás, robogós, rolleres esésnél az áll, és a koponya sérül leginkább ugyanis az esetek többségében pofára esünk, miközben a kezünk markolja a kormányt. Az ujjaid relatíve biztonságban vannak.
5/11 anonim válasza:
Mert ez nem védőfelszerelés. Én azért használom, mert kényelmesebb vele fogyni a kormányt, nem lesz bőrkemémyedés. És nyáron túl meleg a hosszú. Illetve a rövidben könnyebb nyomkodni a telefont.
6/11 Alex Fly válasza:
Mert nem az ujjad hegyével fogod a kormányt órákon keresztül.
7/11 A kérdező kommentje:
Arany pofáim, estetek már poros aszfalton 40-el, oldalatokon csűszva?Aműgy köszönöm a reagálásokat!
okt. 17. 14:57
8/11 Alex Fly válasza:
@7: szerintem mindenki esett már el. Aki nem, az nem is kerékpáros... :)
De hogy a saját tapasztalatom alapján válaszoljak: nekem a tenyeremről jött le a bőr, nem az ujjam hegyéről.
9/11 anonim válasza:
Kirohant elém kutya, amit nem láttam az autóktól. Leégett mindkét alkaromról a bőr. De az ujjaimmal semmi nem történt.
10/11 anonim válasza:
Én is a tenyeremre érkeztem mikor estem, nem az ujjaimra. Viszont a kesztyűt nem is ezért hordjuk, hanem a kényelemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!