Bacsa19680302 kérdése:
Valaki meg tudja mondani hogy kerékpáros sisakban vagy anélkül gyorsabb a bringás országútinál? kb. 35-40 km/óránál. Volt aki már letesztelte? Nem találtam semmit róla a neten.
Figyelt kérdés
#kerékpáros sisak #Kerékpáros sisak légellenálása
2024. júl. 7. 23:23
1/6 anonim válasza:
Nos időfutamosokon speciális áramvonalas sisak van, szóval ott egyértelműen sisakban.
Outisoknál meg kötelező, szóval innentől kezdve nincs kérdés.
2/6 anonim válasza:
Normál körülmények között valószínűleg nincs eltérés a sisak és a sisak nélküli között.
1: nem kötelező a sisak, sajnos. Annyi, hogy sisak nélkül lakott területen kívül max 40-nel mehetsz.
3/6 anonim válasza:
Időfutamsisaknak szerintem is kisebb a légellenállása. A szellőzőkkel telelyuggatott hagyományos sisakok esetén jó kérdés. De az sem mindegy szerintem, hogy egy kopaszra borotvált fejhez viszonyítjuk vagy valami nagy raszta séróhoz.
4/6 anonim válasza:
2. Versenyre gondoltam, versenyen kötelező a sisak.
5/6 tothp válasza:
a sisak csak töredéke a légellenállásnak. Egy helytelen testtartás, nem "passzos" ruházat többet ront a helyzeten.
6/6 A kérdező kommentje:
Na vettem egy aero (olcsó) sisakot. Leteszteltem. Ha leragasztom a szellőző nyílásokat (az van neki annak ellenére hogy aero formájú de azért nem profi sisak) akkor szinte semmi különbség. Ha a hajam rövidre van vágva. Úgyhogy.....kell....mert a fő a biztonság.
júl. 24. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!