A bringára miért nem kell téli gumi? Vagy csak nem akkora üzlet, mint az autóra?
"Plusz aki hóban-jégen biciklizik..."
Hóban kisebb az esélye annak, hogy elcsúszunk ha jó a gumi mintázata. [link]
Télen amikor lefagyott jeges utakra lehet számítani akkor felteszem a bringára a szöges téli gumit. [link]
Ezt házilag csináltam meg. lemez csavarokat hajtottam a képen látható módon előre elkészített furatokba. A defekt elkerülésére egy másik kopott külsőnek levágtam a széleit és a futófelületet a belő tömlő és a külső köpenybe hajtott csavar fejek közé tettem. Egy telet már megért, igaz lassan cserélni kell a lemezcsavarokat mert ezt a telet még kibírja de utána le fog kopni a kiálló vége, ahogy látom.
Szóval bringára nincs ilyen gumira vonatkozó jogszabály de sz'tem mindenki saját jól felfogott érdekében olyan gumit használjon amivel nem olyan könyű esni a csúszós időben sem.
Hát én ehhez szívből gratulálok, ügyes vagy!
Ezt egyébként válasznak szántad a kérdésemre?
"A biciklire kapható "szegecses" gumik nagyon puhák és tönkre mehetnek ha nem ilyen környezetbe használjuk őket. Pl. beton, vagy más kemény felület, pillanatok alatt elkopik és kidobhatod a kukába a 10-20ezres gumidat/db"
Ezért készítettem házilag jó terep mintás gumiból szögeset mert az árban ennek töredéke. Másrészt száraz aszfalton sem kopik jobban, mint a hagyományos, mert abból készült. legfeljebb a csavarokat kell kétévente cserélni benne. A gumi felületét megvédi a komolyabb kopástól a sok, pár mm-nyit kiálló fém tüske.
Szóval létezik ember és pénztárca barátibb megoldás is erre a dologra és még tartósabb is mint a gyári drága holmi.
Na persze az is igaz, hogy az ilyen extrém dolgokat magam szoktam megcsiálni amit boltban aranyárban lehetne csak megkapni. Mint pl az autónyi fényü (annál kicsivel jobb) ledes világítás, a fűthető ujju kesztyű stb. Ha a pénztárca nem túl vastag akkor legalább az ember legyen kreatív. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!