A kerékpárnál mindegy, hogy milyen mintázatú gumi külső van az első és hátsó keréken?
vagy egy hauser maxveel bicajom,amikor meg vettem akk az első keréknek más volt a gumi mintázata mint a hátsónak.
az a baj hogy a gumik már elkoptak és szeretnék cserélni, és az szeretném megtudni hogy teljesen mindegy hogy milyen mintázatú gumi kerül előre és hátra?
befolyásolja a különböző gumi mintázat a tapadást?
ilyen gumik vannak rajta (amik már elkoptak)
elől:
hátul:
Azért az erős túlzás, hogy a slick gumival el kell esni a pocsolyákban. Én Continental SportContactot használok, 28-622-es méretűt, és az aszfalton tökéletes, de még az erdészeti földutakon is elmegy. A másik bringámon 23-622 (szintén slick, talán Conti Ultrasport, de nem emlékszem) van, az csak száraz úton tapad, ha nedves az aszfalt, eső után eléggé jégpálya-feeling. Régebben használtam 37-622 Continental Travelcontactot, aminek a közepe szintén teljesen sima - az még jobban tapad, mint a Sportcontact, és semmivel sem volt rosszabb, mint az ugyanekkora Kenda recés.
Ez alapján én inkább arra jutottam, hogy aszfalton a szélesség, a guminyomás meg a gumi anyaga számíthat főleg, a mintázat kevésbé. A szélesebb, kisebb nyomású és puhább anyagú gumi jobban tapad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!