Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobabicikli eseten az apple...

Dzseni5555 kérdése:

Szobabicikli eseten az apple watch pontosan mér?

Figyelt kérdés
Elegetett kaloriat. Mert nekem a watch km nem mutat szobabicikli eseten csak kulteri biciklinel

okt. 8. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Semmilyen körülmények között nem mér pontosan. Az órák, kütyük, edzőgépek egy durva becslést adnak a kalóriára. Nem érdemes túl nagy jelentősséget tulajdonítani neki. Az elégetett kalória pontos számolásához egy komplett laboratórium szükséges, ahol mérik a be- és kilélegzett levegő mennyiségét és összetételét.

Ugyanígy az ételeken feltüntetett kalória is eltérhet akár 20%-kal a címkén található számoktól.

okt. 8. 22:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem. Semmilyen óra semmilyen sportot nem mér pontosan. Akár 50 százalekkal is túlbecsülnek minden mozgást
okt. 8. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha mellkaspánttal mérsz, akkor pontosan azt a technológiát használod, amit egy laborban.

Az optikai mérés ennél pontatlanabb, de inkább időben (pár másodperc), mint mértékben, tehát kalóriában nem lesz lényeges eltérés.

Mivel egyik esetben sem az elégetett kalóriát mérjük, azért az mindig egy becslés egy másik mérés alapján. De ezek elég pontos és alapos becslések.

Az Apple Watch-ot nem ismerem, de általában van szobabicikli beállítás ezekben a kütyükben.

okt. 10. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem Garminom van, kcal számolással az óra adataira támaszkodva fogytam, pont olyan ütemben ahogy ki volt számolva, tehát szerintem az elég jól becsül. Viszont a legtöbb okosóra lényegesen túlbecsüli az aktivitást. Én egyszer direkt kipróbáltam hogy egyik kezemem Garmin, másikon Samsung meg Xiaomi, a Samsung olyan 50%-al, xiaomi 30-cal többet mutatott mint a Garmin... Apple-t nem próbáltam de arról is azt hallottam hogy túlbecsül.
okt. 11. 09:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!