Van e-bike-od? Miért vetted?
Miért vetted?
Mire használod?
Van mellé normál biciklid? Mikor melyiket használod?
Általában milyen más közlekedési eszköz helyett használod? Mivel mentél régen oda, ahova ma e-bike-al?
Megérte?
Ott mered hagyni utcai tárolóban, bolt előtt vagy hasonló helyen?
Csomagot szállítasz vele? Esetleg utánfutó? Gyerekszállítás?
Nincs még de tervezem.
Nyilván sportolásra és nem hagynám ott sehol.
Még nekem sincs. De többször eszembe jutott, hogy legyen. Ezért érdeklődöm.
Sport miatt nem vennék, hiszen ha erőfeszítést akarok tenni, akkor minek a rásegítés?
Én se nagyon merném otthagyni sehol. De úgy meg nehéz. Kevés helyre tudnám bevinni magammal.
Nekem már a második van.A mostani egy enduro fully.
Erdei utakon,ösvènyeken használom kerülve az aszfaltot.Van hagyományos biciklim,de azzal max boltba járok mióta megvan az e- bike.Amerre járok vele oda esetleg krossz motorral lehetne eljutni,de annak erdei használata tilos.
Nekem megèrte,sokkal nagyobb távot tudok bejárni
ugyanannyi idő alatt.
Sehol nem hagyom ott.
Ez a fajta bicó ami nekem van nem csomagszállìtásra való ez terepen van otthon úgy fölfelè, mint lefelè.
Nincs, mert a normális bringa megfelelő nekem. Ha 100 km-t akarok menni terepen, akkor tudom, hogy nem 4 órát kell rászánnom.
Használtam e-bike-ot, de azzal megerőltetés nélkül megyek fel bárhová, ahol normál montin már nagyon küzdeni kell. Nekem nem ad semmit. Nagyobb kört úgysem tudok menni vele, mert az akksi nem bír annyit, amennyit én.
Minden munkahelyemre be tudtam vinni a bringámat vagy volt lezárt rész a garázsban a bringák számára.
Hegyen lakom, és egy másikon dolgozom. iránytól függően 60-90 m szintet kell megmászni egy 6 km-es úton. A Kisturbós dízel autóm pont ezt az üzemmódot utálja. Szétkormolódik. A vilanybicaj tőkéletes erre a célra. Utánfutóval a hétvégi nagybevásárlást is meg lejhet vele csinálni.
Elég sokat tekertem, míg bírtam. Túrázáshoz ma már fekvőbringát használok. A 100 km feletti távolat nem bírja a derekam "rendes" bicajon.
Most, hogy "végre" a térdem is szarakodik, lehet, hogy túrázáshoz is elkezdem használni.
Elég biztonságos helyen lakunk. Ha nem kötném le, akkor se vinnék el. De azért óvatos vagyok.
Nekem bevált.
Próbálom a helyén kezelni. Tisztában vagyok, hogy nem ad olyan sportértéket, mint egy rendes gép. De ha összeszedem magam, tudom úgy használni, hogy az akksit maximálisan kímélem. Emelkedőn, elinduláskor rásegít. Hamar elérem a 25-26km-es sebességet. Tekerem, amíg jólesik. Ha elfáradok lelassítok 25-alá, hogy dolgozzon a motor is.
A helyzet a követező: Én egy középkorú egyedülálló fickó vagyok. Azt még remélem, hogy párom lesz egyszer, de családra, mármint saját gyerekere, nem számítok. Bp-en élek és Bp-en is dolgozom. Vidéken élő látogatandó rokon, nagyszülő nincs. Van jogsim, de sosem volt fétisem a vezetés. Ezért úgy gondolom, hogy nincs szükségem autóra.
Mivel hosszú távon úgy gondolom, hogy nem lesz autóm, ezért gondolkodtam el rajta, hogy kéne valami, ami mégis ad valami szabadságot közlekedés terén. Vajon ilyen szempontból jó megoldás lehet egy e-bike?
Vajon ki tudnám rendesen használni?
Tényleg félnék bárhol otthagyni. Munkahely meg otthon még ugye beviszem. De bárhol máshol?
Azt érdemes még tudni, hogy a sima biciklim nagy, robosztus és nehéz. Ezért nem lehet vele száguldani sem és túl messzire jutni sem. Bár így van sport értéke a biciklizésnek.
Tehát költhetném a pénzem akár könnyű országúti kerékpárra is. De azt sem merném sok helyen ott hagyni és azon nehézkesebb a csomagszállítás.
Esetleg e-roller. Azt lehet kombinálni tömegközlekedéssel. De az sem megoldás mindenre, pláne csomagszállításra nem.
A pedelec e-bike-nak van sportértéke. Azt is tekerni kell. Ha te szándékosan nem versengeni akarsz másokkal, akkor nagyjából a "kinemsz@rjale" kategória, hogy az irígyek, a fintorgók mit mondanak.
Ha túrázgatni is akarsz, akkor bicikli. Kicsit macerásabb de fel tudod tenni vonatra, esetleg más tömegközlekedési eszközre is.
Én az E-rollert nem tartom sokra. Szerintem veszélyesebb is, mint a bicaj
Az e-bike is nagy, robosztus és nehéz, de cserébe lehet vele haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!