Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire ajánlatos ilyen...

Mennyire ajánlatos ilyen időben kerékpározni?

Figyelt kérdés
Erre a hétre terveztem Velencei-tó illetve Fertő-tó kerülést is, de nem igazán merek elindulni ebben a hőségben. Szerintetek vállalható?
aug. 14. 10:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Világos ruházat, fehér sapka, vagy sisak, ha nem barnultál le eddig, akkor naptej a karra, normális tempó, gyakori folyadékbevitel.

A bicajon nincs annyira meleg, mindig hűt a menetszél. A Velencei-tó ráadásul alig több, mint 30 km, én csak hazafelé tekerek minden nap 13-at 35 perc alatt...

A Fertő-tó kicsit hosszabb, de ha amúgy sokat tekersz, akkor nem lehet az sem gond.

aug. 14. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
2 dolog kell hozzá: rengeteg folyadék (nem víz, mert izzadással vesztesz egy csomó minden mást is, tehát sportital, ISO kell) és lassabb tempó. Ha le tudsz tekerni 60 km-t 25-ös átlaggal, akkor eleve a 120-nak 22-23-mal indulj neki, ilyen melegben pedig untig elég 20-szal számolni. Fertő tó körön külön öröm, hogy az osztrák oldalon egy helyen van ivókút, Podersdorfban. Szóval lesz 60 km, ahol egyáltalán nem jutsz vízhez, csak amit magaddal viszel.
aug. 14. 11:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja és amit kihagytam: naptej és valami árnyékoló a fejedre. Nekem elég a sisak, de sokan viselnek sisak alatt valamilyen árnyékolót, baseball sapka és hasonló.
aug. 14. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

35 fokban már tekertek.

Van menetszél bringán semmi gond.Ha megálltam jó lett volna vízbe ugrani.Vigyél sok folyadékot.

aug. 14. 13:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Ilyen időben inkább montizok. Az erdőben 10 fokkal is hűvösebb lehet.
aug. 15. 02:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha tudsz árnyékos helyeken haladni, akkor vállalható. De tűző napon, 38 fokban kínlódás. Én csak rövid távokat megyek városban (munkába) minden nap, a menetszél valóban hűt, de pl. a piros lámpánál (van ahol egyszerre 3, "neverending story" :( ) tegnap majdnem leájultam a bicikliről... Egyébként mindig van nálam víz, ha felmelegedett, veszek újat és az állottat magamra lódítom.

Általában legnagyobb melegben vagyok kénytelen menni, dél és 3 között. Odafelé még kitart az energiám, de visszafelé úgy kiszívja a hőség az erőmet, hogy sokszor már csak kb. 15-el csordogálok. :(

aug. 15. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Én már leálltam a tekeréssel ebben az időben. Nem normális ahogy tűz a nap. Többször voltam én is úgy hogy nem tudtam már egyenesen menni annyira szédültem.

Nagyon figyelj oda magadra ha mégis bevállalod. Vagy csak simán várj kicsit, jövő héten jobb idő lesz.

aug. 15. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak hogy tudd, az előző hőhullámnál egy cikkben olvastam, hogy megmérték az aszfalt hőmérsékletét. 64 fokos volt... Szóval ezzel sem árt számolni.
aug. 16. 13:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!