Mennyire ajánlatos ilyen időben kerékpározni?
Világos ruházat, fehér sapka, vagy sisak, ha nem barnultál le eddig, akkor naptej a karra, normális tempó, gyakori folyadékbevitel.
A bicajon nincs annyira meleg, mindig hűt a menetszél. A Velencei-tó ráadásul alig több, mint 30 km, én csak hazafelé tekerek minden nap 13-at 35 perc alatt...
A Fertő-tó kicsit hosszabb, de ha amúgy sokat tekersz, akkor nem lehet az sem gond.
35 fokban már tekertek.
Van menetszél bringán semmi gond.Ha megálltam jó lett volna vízbe ugrani.Vigyél sok folyadékot.
Ha tudsz árnyékos helyeken haladni, akkor vállalható. De tűző napon, 38 fokban kínlódás. Én csak rövid távokat megyek városban (munkába) minden nap, a menetszél valóban hűt, de pl. a piros lámpánál (van ahol egyszerre 3, "neverending story" :( ) tegnap majdnem leájultam a bicikliről... Egyébként mindig van nálam víz, ha felmelegedett, veszek újat és az állottat magamra lódítom.
Általában legnagyobb melegben vagyok kénytelen menni, dél és 3 között. Odafelé még kitart az energiám, de visszafelé úgy kiszívja a hőség az erőmet, hogy sokszor már csak kb. 15-el csordogálok. :(
Én már leálltam a tekeréssel ebben az időben. Nem normális ahogy tűz a nap. Többször voltam én is úgy hogy nem tudtam már egyenesen menni annyira szédültem.
Nagyon figyelj oda magadra ha mégis bevállalod. Vagy csak simán várj kicsit, jövő héten jobb idő lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!