Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nem szeretnek a mai...

Miért nem szeretnek a mai huszonévesek bringázni?

Figyelt kérdés

De úgy amblokk a fiatalok. És itt nem olyan bringázásra gondolok, hogy elkacsázgat valaki a strandra vagy a boltba vagy a legnagyobb teljesítménye az hogy körbebicajozza a Velencei tavat.

Számomra az a bringázás, hogy függetlenül mennyire meleg van vagy hideg, akkor is letekerek legalább 50 km-et hegyen-völgyön, még akkor is, ha egy csöves országútim van (bár már be kéne ujjítanom). És itt szerintem nagyon nem a mai bringaárak a mérvadóak, egy 100 ezer forintos bringával is lehet szép teljesítményeket elérni, persze ha jól működik a mechanika. Nagyon elkeserítő, hogy amikor feltekerek a dobogókőre, csak 30-40 éves emberek bringáznak. A barinőmet is akartam elhívni bringázni, és akkor figyelmbe veszem az igényeit, nem szopatnám meg egy jó 60 kilométerrel, csak egy Velencei-tavas túrára, ahol megállnánk fürdeni, pihenni...úgy se jönne velem, pedig még a gyenge húszas tempóra is képes lennék. Egyszerűen teljesen felcsesz az egész, így sose lesznek bringás barátaim, az pedig még lehet érteni, hogy egy huszonöt éves lány nem akar 40-es palikkal lógni😅. De ugyanez van a kirándulással is, egy Spartacus tanösvényt senki se akar bevállalni, egyedül kellett elmennem, NA ott is csak a 40-es korosztály mászkált. Egyszer egy ismerősöm beszólt nekem:"nem csoda, hogy nincsenek barátaid, aki ennyire szeret bringázni meg kirándulni". De most komolyan, mi van a húszas korosztállyal? Most erős a testalkatunk, most bír el csomó mindent a szervezetünk, mikor ha nem most keressük a kihívásokat? Nem azt várom el, hogy hardcore-ban kell tolni mindent, de egy egészséges huszonévesnek illik tudnia futni legalább 2 km-t, letekerni sík terepen legalább 30-at, végigcsinálni egy 25 km-es túrát, leúsznia legalább 500 métert, lenyomni legalább 20 fekvőtámaszt....Sose teszem ezeket szóvá másoknak, csak magamban örlődök, hogy egyedül kell végigcsinálni mindent.

aug. 11. 18:09
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
58%

Semmi baj az ebike-kal. Aki túlsúlyos, idős, fáj a térde, vagy akármi más okból nem kerékpározott korábban, az is elkezdhet egy ebike-kal.

Csak a kérdező van eltelve magától, hogy ő mennyit biciklizik és hova, miközben szerinte más huszonévesek csak otthon ülnek és nem csinálnak semmit.

Nem kell vele foglalkozni.

aug. 12. 16:47
 32/33 A kérdező kommentje:

#31 nem vagyok elszállva magantól, ennyi erőből én is mondhatnám neked, hogy fáj az igazság és nem mered bevallani, hogy puhány vagy

Szerintem aki túlsúlyos az próbáljon meg lefogyni...az e-bike pedig nagyon nem segít abban, hogy lefogyj😌. Illetve egy e-bike 30 kiló ha nem több, ha felborul azt az eü-s problémás ember rohadt nehezen állítja fel, szóval erről ennyit.

Illetve nem azt mondtam, hogy otthonülnek, sajnálom, hogy ennyire magadra veszel mindent, de tudod akinek nem inge nem veszi magára. Csupán annyit mondtam, hogy nagyon rossz a kondíciójuk a mai huszonéveseknek, és ez a mozgáshiány miatt van. Az más kérdés, hogy én ezt tragikusnak látom.

Amúgy vicces, hogy azt mondó hogy nem kell velem foglalkozni, holott az írásodból az jön le hogy nagogy is foglalkoztat amit mondok😄. Képzelem most milyen választ fogok kapni...jaj nekem🤣

aug. 12. 19:09
 33/33 anonim ***** válasza:

#32!

25 kg körül vannak az e-bike-ok, de egy ideje trend, hogy inkább kis akkuval gyártanak, hogy cserébe könnyebb legyen. Persze a 14 kg-os e-bike-ok nem terjedtek még el, de a 30+ már túlzás. (A 25 is nehéz.)

aug. 12. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!