Miért nem szeretnek a mai huszonévesek bringázni?
De úgy amblokk a fiatalok. És itt nem olyan bringázásra gondolok, hogy elkacsázgat valaki a strandra vagy a boltba vagy a legnagyobb teljesítménye az hogy körbebicajozza a Velencei tavat.
Számomra az a bringázás, hogy függetlenül mennyire meleg van vagy hideg, akkor is letekerek legalább 50 km-et hegyen-völgyön, még akkor is, ha egy csöves országútim van (bár már be kéne ujjítanom). És itt szerintem nagyon nem a mai bringaárak a mérvadóak, egy 100 ezer forintos bringával is lehet szép teljesítményeket elérni, persze ha jól működik a mechanika. Nagyon elkeserítő, hogy amikor feltekerek a dobogókőre, csak 30-40 éves emberek bringáznak. A barinőmet is akartam elhívni bringázni, és akkor figyelmbe veszem az igényeit, nem szopatnám meg egy jó 60 kilométerrel, csak egy Velencei-tavas túrára, ahol megállnánk fürdeni, pihenni...úgy se jönne velem, pedig még a gyenge húszas tempóra is képes lennék. Egyszerűen teljesen felcsesz az egész, így sose lesznek bringás barátaim, az pedig még lehet érteni, hogy egy huszonöt éves lány nem akar 40-es palikkal lógni😅. De ugyanez van a kirándulással is, egy Spartacus tanösvényt senki se akar bevállalni, egyedül kellett elmennem, NA ott is csak a 40-es korosztály mászkált. Egyszer egy ismerősöm beszólt nekem:"nem csoda, hogy nincsenek barátaid, aki ennyire szeret bringázni meg kirándulni". De most komolyan, mi van a húszas korosztállyal? Most erős a testalkatunk, most bír el csomó mindent a szervezetünk, mikor ha nem most keressük a kihívásokat? Nem azt várom el, hogy hardcore-ban kell tolni mindent, de egy egészséges huszonévesnek illik tudnia futni legalább 2 km-t, letekerni sík terepen legalább 30-at, végigcsinálni egy 25 km-es túrát, leúsznia legalább 500 métert, lenyomni legalább 20 fekvőtámaszt....Sose teszem ezeket szóvá másoknak, csak magamban örlődök, hogy egyedül kell végigcsinálni mindent.
Bírom amikor emberek abból, ami a saját kis világukban történik (lásd nem látnak huszonéveseket biciklizni) többmillió emberre vonnak le következtetéseket.
Most én írjam le, hogy rendszeresen látok huszonéveseket MTB-kal, országútival hegyekben és akkor az lesz az igaz, hogy a huszonévesek rengeteget bicikliznek a hegyekben is?
Teljesen felesleges, te már eldöntötted, hogy úgy van, ahogy te gondolod, mondhat akárki akármit.
Nekem meg tökmindegy, hogy te mit gondolsz, úgyhogy hagyom is, hadd örülj, hogy te mennyivel különb vagy, mint a "amblokk" :D a huszonévesek.
#24 rengeteg helyre járok és egy huszonéves sincsen😅. De mondj nekem olyan helyeket ahol vannak, kiváncsi vagyok.
Nem érzem magam különbnek csak számomra elkeserítő, hogy egyre többen választják ezt a tespedt kispolgári életet...
Nem a nyugdíjasok miatt nagy a sor, ők már bőven befizették a magukét... A szar rendszer miatt nagy a sor.
Amúgy a többi dologban egyet értek veled, tényleg szomorú ez. A múltkor is, jött hozzám egy kollégám intézni vmit,fiatal 30 alatti srác. Úgy lépett be hozzám hogy úgy lihegett mintha épp egy maratont futott volna le. Rá is kérdeztem hogy úristen, mi történt, mert azt hittem ott esik össze. Erre kiderült hogy rossz volt a lift és gyalog kellett feljönnie 2!! emeletet... Én meg mint 40-es nő, bármikor feltekerek a Pilisbe, vagy letekerek Balcsira a BuBán, vagy körbe a Balcsit....
Valóban szomorú ez. Viszont ez még változhat! Huszonéves koromban én is inkább bulizni jártam mint sportolni, aztán ahogy felnőttem, megváltoztak a prioritások. :)
#27 a nyugdíjasok mellett az emberhiányt is megemlítettem😌. A kettő egyszerre játszik, sok öreg kevés szakember.
Lehet hogy te később kezdtél el sportolni, de azt nem hiszem el, hogy a húszas éveidet végigvedelted, buliztad és ezerrel tömted az üres kalóriákat...ugyanis aki ezt csinálja 30 éves koráig, az képtelen visszanyerni az erejét, ha egyáltalán volt neki olyan. Gondolom már korábban is odafigyeltél magadra, különben képtelen lennél 40 évesen is ilyen távokat megtenni.
Nem csak a kondíciójuk rosszak a mai fiataloknak. Hanem olyan eü-s problémáik vannak, amivel 60 évesek küszködnek, főleg izületi problémákkal, magas vérnyomás, magas koleszterinszint...
Jó dolog bulizni, de az hogy egy hétig fesztiválozzak és elcsesszem az időmet az nekem nagyon nem komfortos, zéró fejlődés, zéró erkölcsi felemelkedés (és itt nem ilyen aszkéta handabandákra gondolok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!