Úgy is fogyaszt a biciklizés,ha 1-1,5 órát tekerek közepes intenzitással,de fél óránként meg kell állnom kb 5 perc pihenőre?
Kalóriát éget úgy is persze, alapjában véve nem az 5 perces pihenőkön fog múlni.
Viszont felmerül a kérdés, hogy miért van szükség a pihenőkre. Nem a túl magas intenzitás miatt? Mert ha igen, akkor a zsírbontás szempontjából előnyösebb ha visszaveszel a tempóból. A zsírbontás csak elegendő oxigén jelenlétében megy végbe. Ha kapkodsz a levegő után és a pulzusod az egekben, akkor ott már oxigénhiányos állapotban működsz. Minél magasabb az intenzitás, annál kisebb arányban járul hozzá a zsírbontás az energianyerési folyamatokhoz, és annál nagyobb arányban járulnak hozzá a szénhidrátraktárak. Túl magas intenzitásnál csak a szénhidrátraktárakat meríted ki miközben savasodsz, elmegy minden erőd és farkaséhes is leszel. Utána étkezéssel visszatöltöd, aztán megint lemeríted, és megy tovább az ördögi kör. A zsírraktárak meg maradnak, mert nagyrészt csak a szénhidrátot töltöd és égeted.
A zsírbontás szempontjából célszerűbb lehet azt a legnagyobb tempót választani, amit tartósan fenn tudsz tartani.
8as, köszönöm szépen! Ezt én is hallottam, ezért is nem merek leszokni a cigiről! :( sajnos nemrég volt egy kézműtétem,ami miatt a súlyzós edzés még nem megy,de így megnyugodtam,hogy nem lassú a fogyásom!
11es valószínű,hogy igazad van,mert tényleg ha meghajtom magam,nagyon kifáradok és éhes leszek. Azt hinné az ember,minél jobban kifárad,annál hatékonyabb,de próbálok a rendszerességre rá állni és hogy az egészségtelen szokásaimat elhagyjam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!