Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 53 cm-es országúti vázméret...

53 cm-es országúti vázméret 167 cm-es magassághoz nagyon nagy lenne?

Figyelt kérdés

2024. jún. 5. 15:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy az országúti méretezés más, nekem egy régi városim van 53-as vázmérettel, és én 165 cm vagyok. Nekem pont jó, úgy, hogy a nyereg teljesen le van engedve.
2024. jún. 5. 17:45
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha nem ver tökön akkor jó. Ha tökönver akkor nem. Ennyike.
2024. jún. 5. 18:48
 3/16 anonim ***** válasza:
63%
Valószínűleg túl hosszú lenne, kényelmetlenül nyújtózkodnod kellene, hogy elérd a kormányt. De ki kell próbálni, minden gyártónak kicsit más a váza, lehet, hogy még épp jó lenne.
2024. jún. 5. 20:52
 4/16 anonim ***** válasza:
43%
A kormány-üléstáv hajtókarhossz változtatható. Egyedül a váz magasságán nem lehet alakítani. Ha tökönveri magát akkor az nagy. Ha nem, vagy ez az apróság nem érdekli, de tökéletesen tud vele pedálozni, akkor nem nagy.
2024. jún. 5. 20:56
 5/16 anonim ***** válasza:
72%
4: Az ülésmagasságot a lábhosszhoz kell állítani. Az ülést nem lehet csak úgy előre-hátra tolni, a hajtókar vízszintes helyzetében a térdnek a lábfej felett kell lennie, különben hosszú távon tönkremegy a térde. Egyedül a kormány távolság állítható bizonyos határokon belül, de az is max 2 centi, a gyárilag általában 100mm-es stucnit le lehet cserélni 80-asra. 80-as alá nem lehet menni, mert ideges lesz a kormányzás és veszélyes lesz a bicikli. A mai ejtett endurance vázaknál a tökönverés pedig már nem lesz probléma.
2024. jún. 6. 06:54
 6/16 anonim ***** válasza:

Én egy 52 centis férfi trecking vázat használok 180 centis férfiként, az ülés viszonylag magas, így áll a pedál jó helyzetben és a kormány is kényelmes távolságban van.

Te ennél alacsonyabb vagy, az ülést ugyan le lehet engedni, meg lehet rövidebb hajtókart is feltenni, de nem biztos, hogy a karodnak kényelmes távolságban lesz a kormány.

2024. jún. 6. 08:32
 7/16 MGéza ***** válasza:

#1: Ez nagyon nem releván infó, a városi kormány feléd hajlik, míg az országútira rá kell dőlni, mindha a barack ízét a citromhoz hasonlítanád kb...

A felső cső vagy a nyeregvázcső az 53? Ha a nyeregcső annyi akkor meg se próbálnám, mert a felső még hosszabb ebben az esetben. Nyerget teljesen előre tolva, stucnit rövidebbre cserélve talán elmegy kategória lenne, de a kényelmestől igen messze állna.

2024. jún. 6. 10:40
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem 165 cenithez az 51-es jó. Itt az 51-et a felőcső hosszára értem. Az 53-as már nagyon nyújtózkodós volt, bár kisebb stucni azt is megoldhatja. De ez múlik a testarányaidon is hogy meliyk méret lesz a megfelelő, szóval mindenképp ki kell próbálni, lehet hogy pont jó lesz :)
2024. jún. 6. 13:21
 9/16 A kérdező kommentje:
De annyit számítana az a 2 centi 51 és 53 között?
2024. jún. 6. 19:41
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nagyon sokat számított, igen. Egyenes kormányosmál nem, de outinál igen.
2024. jún. 6. 19:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!