Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha sport hobbi sport szintjén...

Ha sport hobbi sport szintjén szeretném elkezdeni a kerékpározást akkor napi nagyjából 7-8km jó kezdetnek számít?

Figyelt kérdés
2024. máj. 2. 20:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Inkább dönert egyél, mert attól szép leszel. :-)

Mindegy mennyivel kezdesz, úgyis hamar növelni fogod, 7-8 km nyilván hosszútávon nézve nagyon kevés, de az elején ez nem baj.

2024. máj. 3. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ennyi idő bringán egy bemelegítés"

Van aki megdöglik ennyi időnek a felénél is bringán.

Én is ilyen voltam. Aztóztam, robogóztam, irodában dolgoztam. Olyan tunya voltam hogy egy döglött macska is leelőzött.... 2 km volt a max amit kerékpárral mentem, de félúton már hívtam a mentőket hogy hozzanak oxigént.

Aztán eladtam a robogót és elkezdtem bringázni. Szépen lassan emeltem a távokat. Ma már a 80-100 km-es túrára annyit készülök csak hogy előveszem a kerékpárt, kis pénzt kajára, kulacsot, meg kicsi bemelegítés és mehetünk :D

Meg lehet csinálni, de nem szabad elhanyagolni, ellustálkodni.

2024. máj. 3. 15:59
 13/15 MGéza ***** válasza:
Kezdetnek jó, de csak kezdetnek. Később már, hogy látszatja is legyen annak amit csinálsz, ha nem is minden nap, de egyre nagyobb távok kellenek majd, de jobban is bírod majd.
2024. máj. 5. 07:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Ez függ sok dologtól, te kondidtól, biciklitől, attól hogy milyen utakon mész.... Szerintem ha ez megy, akkor próbálj 20-30-50%-al többet menni (vagy ami jól esik), és ezt ismételgesd addig amíg nincs meg az opcionális táv. Bár mondjuk kezdőként nagyon gyorsan lehet javulni, lehet hogy ami egyszer nehéz, az egy hónap múlva már a napi távod fele se.
2024. máj. 5. 17:59
 15/15 anonim ***** válasza:

12:

Mondjukén ezt sosem értettem, hog tudja valaki ilyen szinten leépíteni az állóképességét. Nem tűnik ilyenkor fel, hogy mondjuk 2 emeletet nem tudtál fellépcsőzni, ha véletlenül nem volt lift, ahol jártál?

Nekem is voltak korszakaim, amikor elhagytam magam, híztam, nem mozogtam, stb., de azért nem kerültem a hétköznqpi életben is szándékosan a mozgást, és úgy hogy nem a bringa a sportom, szerintem 10 és most 37 éves korom között nem volt olyan, hogy ha azt mondják, akkor tessék letekerni 120 km-t, akkor nem ment volna, csak a lepunnyadós korszakaimban nyilván csak lassan.

2024. máj. 5. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!