Ha sport hobbi sport szintjén szeretném elkezdeni a kerékpározást akkor napi nagyjából 7-8km jó kezdetnek számít?
Inkább dönert egyél, mert attól szép leszel. :-)
Mindegy mennyivel kezdesz, úgyis hamar növelni fogod, 7-8 km nyilván hosszútávon nézve nagyon kevés, de az elején ez nem baj.
"Ennyi idő bringán egy bemelegítés"
Van aki megdöglik ennyi időnek a felénél is bringán.
Én is ilyen voltam. Aztóztam, robogóztam, irodában dolgoztam. Olyan tunya voltam hogy egy döglött macska is leelőzött.... 2 km volt a max amit kerékpárral mentem, de félúton már hívtam a mentőket hogy hozzanak oxigént.
Aztán eladtam a robogót és elkezdtem bringázni. Szépen lassan emeltem a távokat. Ma már a 80-100 km-es túrára annyit készülök csak hogy előveszem a kerékpárt, kis pénzt kajára, kulacsot, meg kicsi bemelegítés és mehetünk :D
Meg lehet csinálni, de nem szabad elhanyagolni, ellustálkodni.
12:
Mondjukén ezt sosem értettem, hog tudja valaki ilyen szinten leépíteni az állóképességét. Nem tűnik ilyenkor fel, hogy mondjuk 2 emeletet nem tudtál fellépcsőzni, ha véletlenül nem volt lift, ahol jártál?
Nekem is voltak korszakaim, amikor elhagytam magam, híztam, nem mozogtam, stb., de azért nem kerültem a hétköznqpi életben is szándékosan a mozgást, és úgy hogy nem a bringa a sportom, szerintem 10 és most 37 éves korom között nem volt olyan, hogy ha azt mondják, akkor tessék letekerni 120 km-t, akkor nem ment volna, csak a lepunnyadós korszakaimban nyilván csak lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!