Az országúti kerékpározás is mozgásnak számít?
Figyelt kérdés
Én azért csinálom mert nagyon élvezem, de nem gondolkodtam rajta hogy ez is mozgás-e.
Hisz csak ülök az ülésben és csak a lábam mozog.
Azt tudom hogy állóképességet fejleszti, de a testet is sportossá teszi?
2016. jan. 28. 18:03
1/9 anonim válasza:
Még mennyire mozgásnak számít... Attól függ mire gondolsz "sportosság" alatt.
2/9 Krisz85 válasza:
próbálj meg 40 es átlegot tartani 1 órán át és rájössz, hogy az-e vagy sem,
de elég ha megpróbálsz feltekerni 1x a hármashatár-hegyre.!
3/9 anonim válasza:
Miért számítana mozgásnak? Az 1921 előtti versenyszabályzatok szerint a gyorsírók és a festménymásolók között indultak a kerékpárosok, annyira lájtos az egész.
4/9 anonim válasza:
igen, és hány olyan kép van ahol a régi versenyzők cigiztek és söröztek egy verseny közben... Ma már azért egy kicsit komolyabbá és kiforrottabbá vált a sport, komoly edzésmunka és tervezés eredménye az a teljesítmény amit a profik le tudnak adni. Sport? Hát hogy a francba ne? a hátad és a hasad tekerés közben folyamatosan terhelve van, a karod is elég sokszor. ( aki kételkedik benne próbáljon meg utánajárni a téli alapozó feladatoknak) És mivel nagyeséllyel fogyni is fogsz tőle ha nem egy tál pacalt eszel meg krumplival és kenyérrel amikor végzel, ezért még kidolgozottabbak tűnik még az alap izomzatod is
5/9 Krisz85 válasza:
zoligyerek ez vicces volt jót röhögtem rajtad kaptál egy pirosat TE hülyegyerek :DD
6/9 anonim válasza:
Aki szerint nem sport, azt szeretettel várom a májusi Békéscsaba-Arad szupermaratonon, és utána jelentse ezt ki még egyszer! :)
7/9 Wadmalac válasza:
Most egy világ dőlt össze bennem, eddig azt hittem, hogy húsz éven át versenyszerűen sportoltam. :D
8/9 anonim válasza:
9/9 Wadmalac válasza:
"mozgásnak mozgás, de nem mindent mozgat át"
És ezért kell is mellé konditermes súlyzós edzés vagy mondjuk úszás.
De azért, aki már tekert országútival 12%-os szerpentinen felfelé, nyeregből kiállva, az tudja, hogy ott aztán a végbél-zátóizmától a fülmozgató-izmáig minden aktív. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!