Ha sport hobbi sport szintjén szeretném elkezdeni a kerékpározást akkor napi nagyjából 7-8km jó kezdetnek számít?
Nem kell a számháború, teljesen mindegy mennyivel kezded, csak menjél!
Menj 1-2-7-8 km-t amennyi jól esik. Maradjon erő a hazaútra is, nehogy úgy jártj mint az egyszer gyerek akinek fel kellett hívnia faterját hogy vigye haza. (nem tudom ki volt, haverom mesélte a történetet :DDDD)
Ismételgesd ezt a távot másnap, harmadnap, stb. Aztán fogod érezni hogy hát ez már nagyon könnyen megy akkor következő nap menjél tovább, 13-15-t, és amikor az is könnyen megy, mehet a 20, ... és így tovább!
Kezdetnek jó, de a 7-8 km az kb. 20-25 perc. Ennyi idő bringán egy bemelegítés és egy levezetést, tehát maga az edzés hiányzik belőle.
De nem kell két héten belül 100 km-t menni 1000 méter szinttel.
Még a COVID időszakban álltam át kerékpárra. Az akkori munkahelyem nagyjából ilyen távolságban volt (8,5 km), ami 35 perc tekerést jelentett egy irányba kényelmes tempóval, aztán este ugyanez vissza. Előtte 6 évig nem ültem bringán (meg kellett javítani), leszámítva kb. 3 napot, amikor ismerősökkel körbenéztünk Japánban, és Kyotoban a szálláshoz kaptunk biciklit is. Szóval nem voltam kondiban, és nem okozott problémát. Azóta persze rendszeresen használom, ha sétával kényelmes távolságnál messzebb megyek. Néha "csak úgy" is tekerek, ha épp ahhoz van kedvem.
Szerintem ez a távolság neked kevés lesz, meg sem fog izzasztani ha nincs nagy meleg. Az egyébként egy jó módszer, ha eleinte nem túrára mész egy irányba, hanem az otthonodat érintve "felfedezed" a környékbeli kerékpárutakat. Ha nem távolodsz el nagyon, akármikor haza tudsz menni, annyi energiád még lesz (vagy ha pl. technikai problémád lenne, esetleg defekted). A másik, ha olyan a terep, menj felfele, és akkor hazafele csak gurulnod kell!
" nehogy úgy jártj mint az egyszer gyerek akinek fel kellett hívnia faterját hogy vigye haza. (nem tudom ki volt, haverom mesélte a történetet :DDDD"
és ez miért baj?
1. egy teljesen kezdő nem tudja még mennyit bír, mennyit menjen
2. legalább felhívta
3. bízhat az apjában
4. ő legalább kimozdul, nem úgy mint sokan
ez szerintem inkább jó, mint kiröhögnivaló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!