Tőlem gézukázhatsz, attól nem látszol okosabbnak. Nem kell mindenhol idegből nyomni a negatívot, ahol meglátod a nevem...
2024. ápr. 8. 10:41
12/20 MGéza válasza:
A témához visszakanyarodva:
Montis, széles, csúszásgátlós platform semmiképp sem való outira, itt nem szempont, hogy minden döccenő után rajta maradjon a lábad a pedálon, ideális esetben a hepehupát el fogod kerülni, saját magad és a géped érdekében is. Ha valami taposó kerül rá, az valami kisebb, trekking vagy fitness taposó legyen.
2024. ápr. 8. 10:48
13/20 anonim válasza:
Amúgy szerintem ez ilyen sznobizmus hogy az outin csak spd lehet... Elhiszem hogy jó, meg hogy hatékony, de nem tudja meindenki megszokni, nekem sem sikerült, pedig nagyon próbálkoztam, ténlyeg. Ettől még nem gondolom hogy kevesebb lennék azoknál az akik spd-vel mennek. Így is vam 4 bringám, letekerek évi 8 000-10 000 km-t. Úgy gobdolom olyatn pedált kell használnom amivel jól esik ez a mennyiségű tekerés, nem olyat amit mások elvárnak/gondolnak. Szerintem így is elég komoly teljesítményt teszek le az asztalra, ráadásul 40 éves nőként mindezt... Szóval, mindenki telkerjen olyan pedállal amivel akar, ki kell őket próbálgatni és sz..ni mások véleményére. :)
2024. ápr. 8. 10:58
14/20 anonim válasza:
A legújabb kutatások szerint kifejezetten káros az ízületekre a pedál húzása és teljesítményben sem ad előnyt. Pontosabban ott vagy, mint a platform pedállal, csak sokkal veszélyesebben. Én azt mondom, hogy maradj a platformnál.
2024. ápr. 8. 11:56
15/20 anonim válasza:
#9!
Mindent meg kell kérdőjelzni, ami nem tűnik logikusnak. Ez a kritikus gondolkodás lényege.
Kizárt dolog, hogy a patentpedáltól zsibbadjon a lábfejed. Sokkal jobban eloszlik a nyomás a kemény talpú bringás cipőnél, mint egy sima sportcipőnél.
Viszont ha nem a lábformádnak megfelelő cipőt veszel, akkor amint duzzadni kezd a lábfejed, kényelmetlen lesz a cipő. Főleg, ha mindenhol szorosra húzod.
2024. ápr. 8. 13:37
16/20 anonim válasza:
Miért lenne kizárt? Ha nem a megfelelő pózban van rögzítve a lábfejem, attól nem zsibbadhat? Szerintem elég logikus hogy de. :) És hiába próbálkoztunk mindenféle beállításokkal, nem találtuk el. Amúgy csak az egyik zsibbadt, simán lehet hogy van vmi deformitás a lábfejemen, és azért nem sikerült jól beállítani. És igen, akar a cipők is lehettek a hibásak, ezt már sosem tudjuk meg. 🤷 De mindegy is, mert a hirtelen megállások miatt sem szerettem. Nekem a taposó a kényelmes, úgyhogy azzal tekerek és ennyi.
2024. ápr. 8. 13:56
17/20 anonim válasza:
#16!
Azért kizárt, mert ha nagyon el lenne csavarva a lábad, akkor nem zsibbadna a lábfejed, hanem a térded fájna leginkább. De lehet, hogy a bokád (is).
Az SPD-ben pedig van annyi szabad mozgása a lábnak (stoplinek), hogy nem okozhat zsibbadást a rossz pozíció.
2024. ápr. 8. 14:20
18/20 anonim válasza:
Jó, hát te biztos jobban tudod, te szívtál vele fél évig, és próbálgattál mindent, meg gondolom anatómiát is tanultál. De mindegy is, nem szeretnék tovább magyarázkodni, lesz...om ki mit gondol. Olyan pedállal tekerek amilyennel nekem jól esik. :)
2024. ápr. 8. 14:44
19/20 MGéza válasza:
#14: Nagy fordulatnál tényleg csak minimális előnyt tud adni a húzás, mivel a lendület miatt nem sok energiát emészt fel a teljes fordulat. Jelentősége ott van ahol bele kell álli, például emelkedőn. De már sokkal hatékonyabb spd rendszerek is vannak, mint a Look, de drágábbak is. Itt szerepel egy, a Speedplay Zero, na meg megy a pedálbeállítás téma boncolgatása:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!