Keményebb terepre való merevvázas biciklire platform vagy patentpedált vegyek?
Az a könnyü lerázás annyira nem könnyű. Ahoz elég rázos talajkell.
Igazáb ugynézki a dolog hogy mit akarsz elérni?
Laza csapatás az erdőben,trűkk,ugrások de semmi komoly. Akkor platform.
Vagy
Teljesítmény orientált, akár (xc,om,ox) vesenyen is indulás. Akkor SPD.
Ha első bringa akkor platform, mert ha úgy adodik akkor arrol jobb SPD-re váltani:drága, kezdő bringás inkább esni fog vele mintsem kidokkolni.
Ha egyszer kipróbálod az SPD-t, soha nem akarsz majd taposópedállal bohóckodni. Viszont az tény, hogy párszor el fogsz vele dőlni meg főleg az elején kevésbé leszel bevállalós.
Átmenetként van olyan patentpedál, aminek az egyik oldala taposó, illetve a népszerűbb modellekhez (pl. Shimano M520) lehet kapni taposó adaptert, amit az egyik oldalra felrakva bármikor kiléphetsz a kötésből és használhatod sima taposóként. Viszont ez egy sima műanyag cucc, semmi szegecs, így még jobban csúszkálsz rajta.
Igazából az SPD előnye főleg mászásnál jön elő, a trail meg nem kifejezetten a mászásról szól, így erre a szakágra lehet, hogy jobb egy szegecses platform.
Eléggé ízlés kérdése.
Tény, hogy a vészhelyzeti kilépést kicsit lassítja a patent, de rutinos versenyző az ismert problémás helyre úgyis rákészül, akár előre oldja.
Az igazi "pro" emberek képesek platformmal is úgy röpködni, hogy a talpuk ott marad a pedálon, nekem sosem ment, viszont a pedálhoz rögzítettség nekem hatalmas biztonságérzetet ad, ott az "egy egység vagyok a géppel" fíling.
Igazából (lehet rosszúl van beállitva a pedálom,)platformal jobban szerettem ugratni. HIP-et patental ugrani egyáltalán nem tudtam,ahogy elkezdtem csavarni a bringa hátuját egyből oldott.
Bár valo igaz kecskebunny-t ugrani patental egymillioszor egyszerűbb. Meg bármit amiben csak vagy és repülsz mint egy eldobott kő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!