Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 40 mm-es rugóúttal rendelkező...

40 mm-es rugóúttal rendelkező teleszkóp megfelelő városi használatra?

Figyelt kérdés

Például az alacsonyabb padkákat kisebb úthibákat lecsillapítja? Hány centit nyomódik be alapból egy 85 kilós ember alatt, marad még elég rugóút? Konkrétan erről a tipusról van véleményetek?

[link]

márc. 17. 13:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Jó akkor egyszerűsitek.

Ennek a telónak NINCS CSILLAPITÁSA!

A merev villa kitörése pedig nem reális illetve padkara nem erőből kell(ene) fel hajtani hanem emelésből.

Ne adj istem felugratni. Igen trekkingel is megcsinálható.

Egy olcsó trekkingel is.

márc. 17. 17:18
 12/33 A kérdező kommentje:
Oké. Csak akkor nem értem miért gyártanak ilyen telót, ha semmit nem mozog és miért szerelnek vele még neves gyártók is bringákat? Ráadásul még nem is a legolcsóbb telóról van szó, mert van ez alatt is még.
márc. 17. 17:21
 13/33 anonim ***** válasza:

Nos ez a paraszt vakitás. Lássa az isten adta,hogy telós!

Persze ha nem vagy gyakorló bringáa akkor elég ha mozog az hogy ezt milyen formában teszi igazából mindegy. Ha komolyan gondolja a dolgot ugyis lecseréli egy jobbra.

Esetleg van benne elsztós csillapitás ami:hát van is meg nincs is.

De inkabb nincs.

azaz vagy kemény és nem érezni.

Vagy közepes. Ami akár jó is lehet.

Vagy puha amit megint nem érzel.

Elméletnek jó de gyakorlatban:ha nem jó ami benne van akkor szervíz-szétszed-meg vesz a másikat-összerak-kiprobál.ha jó akkor vidámsag ha nem akkor ujjra. És lesz 2 hasznalt elszto izéd otthon ami nem igazan használható másra.

Ha hízol vagy fogysz akkor megint:szervíz-szétszed-csere.....

És ez nyilván nem megy aznap és nem ingyen.

márc. 17. 17:35
 14/33 MGéza ***** válasza:

Trekkingbe általában 47-622 széles gumi fér bele, egy olyanba pumpálsz 3 bar körüli nyomást, szerintem jobban jársz. A jelenleg használt méret elég pattogós tud lenni, kátyút, járdaszegélyt meg végképp nem komálja és akkor még ott van hogy a hátsó tengellyel nem csináltál semmi, az ugyanúgy zötykölődne. Ez az olcsó teló nyekeregne, csavarodna, lehet ki is dobhatnád hamar. Ilyet lenne érdemes venni ha már valamit vennél, vagy használtan féláron beszerezni:

[link]

márc. 17. 17:51
 15/33 anonim ***** válasza:
37 helyett 47-es gumi ellen biztosan tiltakozni fog.:(
márc. 17. 17:58
 16/33 A kérdező kommentje:

14# A szóban forgó bringa egy alap gép 1 colos menetes kormánycsapágyazással. Egyrészt nem reális az, hogy egy olyan drága telót vegyek rá mint az egész bringa volt, másrészt a menetes kormánycsapágy miatt nem is nagyon van ilyen árkategóriában rá való teló. Ezenkívül a beépítési magasság sem mindegy, nem akarok endurót csinálni a gépből, ezért gondoltam 40-50 mm-es rugóútra. 450-460 mm-es beépítési magassággal, mivel a merev villa 420 mm.

A gumikat általában valamivel az adott gumi maximum értéke alá fújom, ennél a guminál ez 5 bar-t jelent, nem szeretem a puha gumit mert az is lassít és feleslegesen fáraszt.

Nem küzdősportot végzek a bringával, főleg aszfalton megyek vele kerülve a nagyobb kátyúkat, de néha nem lehet elkerülni egy kátyút és akkor a merev villa fizikai fájdalom és a felni vagy akár a villa bánhatja a találkozást, a hátsó keréknél ezt nem érzem olyan vészesnek, mivel arról tudok tehermentesíteni a nyeregből kiállva, ezért gondoltam egy alap teleszkópos villára ami esetleg megmenti a kereket hogy tojás alakú legyen, vagy törjön a küllő.

15# Nekem mániám a minél vékonyabb gumi, mert érezhetően kevesebb erőkifejtésnek érzem vele a tekerést. Van egy másik trekking bringám amin vastagabb gumi van és ahhoz képest ezzel a vékonyabbal sokkal gyorsabb vagyok. Azon egyébként már sokkal drágább teló is van, és a gondom az vele, hogy nem igen merem otthagyni bárhol bármikor.

márc. 17. 18:17
 17/33 anonim ***** válasza:

A villa törés szerintem nem reális,normális használat melett.

A küllő törés sem túl gyakori én elég vadul küldöm és nem ropognak a küllőim mintva ropi.

márc. 17. 18:35
 18/33 MGéza ***** válasza:
5 bar, az már bizony elég kemény olyan szélesség mellet, meg is van mitől pattogsz. Ha elfordul(t) küllőtörés, tojás alakúra deformálódás, akkor az meg szerintem az olcsó felni számlájára írható, valami jobb dupla falú kéne neked, trekking méretben nem is drága az olyan.
márc. 17. 18:45
 19/33 A kérdező kommentje:
18# 5 és fél barig szabad felfújni ezt a gumit, tehát nem maxoltam ki. A szóban forgó bringával még nem volt se küllőtörés se egyéb. A drágább bringámmal amelynek elég jó, szegecselt duplafalú felnijei vannak viszont már igen, miután véletlenül belerongyoltam egy kátyúba lejtőn lefelé. De elvisszük a történetet más irányba, a teló kérdésről.
márc. 17. 19:05
 20/33 MGéza ***** válasza:
Ne vigyük el, de még mindig ott tartunk hogy placebót akarsz venni a bajodra... Más, kevésbé kemény külső jobb lenne/kellene neked inkább, most milyet használsz?
márc. 17. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!