Hidraulikus tárcsaféket hogyan kell beállítani?
Üdv! Jöttem hazafelé munkából és hallottam hogy iszonyatosan súrlódik az első keréken a tárcsa a fékhez, folyamatosan kerregett.
Othon leszedtem a kereket és láttam, hogy a két fékpofa ha behúzom a fékkart összeér majd a mozgó pofa nem "ugrik" vissza a helyére, hanem maximum fél mm-t tér csak vissza az alapállapotba. Mi a megoldás erre? Mitől lehet ez? Most szétnyitottam a két pofát, elfér köztük gond nélkül a tárcsa, viszont ha behúzom a fékkart ismét olyan módon összezár, hogy utána nem nyílik ki megfelelően és folyamatosan súrlódik a tárcsához.
Ez előtt semmit nem csináltam vele, álló helyében történt minden. Reggel még elmentem melózni, délutánra már kerreg a fék. Mi a megoldás?
#10!
Látom nem érted. Elmagyarázom.
Ha nem csinálsz olyan teljesen felesleges dolgot, mint a fékbetétek kiszedése, akkor fél perc alatt vissza tudod nyomni a fékbetéttel a fékmunkahengereket. (Ahogy írtam is, csak nem fogtad fel és olyan kijelentésemmel vitatkozol, amit nem is írtam.)
Lehetetlen megsérteni a fékmunkahengert, ha ott van a fékbetét és azzal nyomod vissza.
Tudod, jobb az óvatosság. :)
#12!
1. Nem sérti meg.
2. Kit érdekel egy kopó alkatrésznél, ha minimálusan megsérül?
3. Pontosan addig kell visszanyomni a fékmunkahengereket, ameddig a fékbetétekkel vissza lehet nyomni.
4. Honnan vetted ezeket a hülyeségeket?
#14-15!
Nem néztem el semmit, csak az én tudásom nem onnan van, hogy olvastam egy dilettáns kommentjét és szentírásként adom tovább.
Akik ezeket a hülyeségeket írják, még sosem mutattak egyetlen visszanyomástól megsérült fékpofát sem.
De olyat sem láttam, még aki meg tudta volna indokolni, hogy miért akarja a fékkarig feltolni a fékmunkahengert.
Ahogy azt sem sikerült itt kifejtened, kifejtenetek, hogy miért nem lehet a fékbetéttel megfelelő mértékben visszatolni a fékmunkahengert.
Lehet nagy pofával lehülyézni azt, aki nem osztja a tévhiteiteket, de talán nem ártana néha alátámasztani azokat.
Ja, hogy nem tudjátok, mert teljesen hülyeség. Ez mindent megmagyaráz.
De akkor illene bocsánatot kérni és nem nagy pofával támadni.
Én felsérettem már egyszer egy fékbetétet csavarhúzóval. Elég ha nem teljesen jól tartod és a lapos csavhúzó sarka már bele is nyomódik. Ez elég régen volt, azóta nem sikerült ilyent csinálni, de ugyanúgy rutintalan ember mint amilyen akkor voltam, simán felsértheti a fékbetét felületét.
Azért nem lehet a dugattyút teljesen visszanyomni, mert a fékbetét hátulja felfekszik a féknyeregre és ezen sík mögé is lehet tolni a dugattyút. Én vissza szoktam tolni ameddig tudom. Ebből is lehet következtetni erre-arra. Ezt te is nagyon jól tudod, hiszen nem a hülye kommentek elolvasásából tanultad a szakmát.
Aki annyira fakezű, hogy képes felsérteni egy fékbetétet, az tényleg ne szereljen semmit se! Nem mintha összemérhető lenne egy fékbetét kopó részének sérülése a fékmunkahengerével.
Semmi értelme tovább betolni a fékmunkahengert, mint a használati tartománya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!