Melyik biciklit választanád?
Férjemnek néztem kétféle biciklit kisebb túrához, illetve minden napi munkába járáshoz,de nem tudom melyik lenne jobb.
1. Gepida alboin 200 pro vagy
2. Neuzer firenze 300 disc
A Gepida leírásban ez van
ELSŐ VÁLTÓ SHIMANO FD-TY510 TOP SWING DUAL PULL
HÁTSÓ VÁLTÓ SHIMANO ACERA RD-M360SGS
"Az első váltót sokkal kevesebbet használja a bicós."
Persze, mert nem használják ki a hegymászó fokozatokat vagy eleve keresztbe váltanak, mert nem tudatosan használják. Nekem Tourney váltóval csak a szívás jutott. De most a lényeg itt az, hogy a Gepida drágábban rosszabbat árul, ezért én nem látom racionálisnak azt megvenni, ha ott van a másik. Kerékpárnál nem érdemes a márkát nézni, mert ők csak a vázat adják. Az a fontos, hogy mit szerelnek fel a vázra.
"Mármint úgy értve, hogy inkább öregemberes, mint fiatalos."
Hát nem tudom... Én néhány hónapja vettem egy Gepidát. Igaz Alboin szériából a 900-ast. Pedig egyáltalán nem vagyok öregember, nyugger, még a 45-től is messze vagyok... Szóval nekem nincs vele ebből a szempontból sem balom. Az tény, hogy a 200-as valóban nagyon belépő szint.
A váltó témához: az előző biciklimen nekem is Tourney/Acera párosítás volt. Jól beállítva egy teljesen jól, megbízhatóan működő finom szerkezet volt. Villám gyorsan váltott a hátsó Acera még terhelés alatt is. Ahhoz képest hogy ezen Deore/Deore rendszer van, nem ég és föld a különbség. Sőt, tulajdonképpen nem igazán érzem jobbnak, a hátsót semmiképp. Az első valóban valamivel jobb. Szóval ha valaki nem űzi komolyan a bringázást, csak hétvégente teker egyet a környéken, meg néha begurul a városba, mindezt költséghatékony módon akarja megtenni, akkor nem olyan rossz az a Tourney/Acera kombó, megfelelő váltókarokkal. Meg ezt akár később is lehet upgrade-elni ha úgy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!