Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik biciklit választanád?

Melyik biciklit választanád?

Figyelt kérdés

Férjemnek néztem kétféle biciklit kisebb túrához, illetve minden napi munkába járáshoz,de nem tudom melyik lenne jobb.

1. Gepida alboin 200 pro vagy

2. Neuzer firenze 300 disc

2023. okt. 14. 08:01
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A Gepida leírásban ez van

ELSŐ VÁLTÓ SHIMANO FD-TY510 TOP SWING DUAL PULL

HÁTSÓ VÁLTÓ SHIMANO ACERA RD-M360SGS

2023. okt. 14. 19:18
 12/16 TR75 ***** válasza:
100%
SHIMANO FD-TY510 = Tourney
2023. okt. 14. 19:20
 13/16 anonim ***** válasza:

"Az első váltót sokkal kevesebbet használja a bicós."

Persze, mert nem használják ki a hegymászó fokozatokat vagy eleve keresztbe váltanak, mert nem tudatosan használják. Nekem Tourney váltóval csak a szívás jutott. De most a lényeg itt az, hogy a Gepida drágábban rosszabbat árul, ezért én nem látom racionálisnak azt megvenni, ha ott van a másik. Kerékpárnál nem érdemes a márkát nézni, mert ők csak a vázat adják. Az a fontos, hogy mit szerelnek fel a vázra.

2023. okt. 14. 19:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Ahol nincsenek hegyek, oda tök felesleges is az első váltó.
2023. okt. 14. 20:14
 15/16 MGéza ***** válasza:
Én a helyedben Firenze 400-at vennék. Nem annyival drágább mint amennyivel jobb.
2023. okt. 16. 22:33
 16/16 anonim ***** válasza:

"Mármint úgy értve, hogy inkább öregemberes, mint fiatalos."

Hát nem tudom... Én néhány hónapja vettem egy Gepidát. Igaz Alboin szériából a 900-ast. Pedig egyáltalán nem vagyok öregember, nyugger, még a 45-től is messze vagyok... Szóval nekem nincs vele ebből a szempontból sem balom. Az tény, hogy a 200-as valóban nagyon belépő szint.

A váltó témához: az előző biciklimen nekem is Tourney/Acera párosítás volt. Jól beállítva egy teljesen jól, megbízhatóan működő finom szerkezet volt. Villám gyorsan váltott a hátsó Acera még terhelés alatt is. Ahhoz képest hogy ezen Deore/Deore rendszer van, nem ég és föld a különbség. Sőt, tulajdonképpen nem igazán érzem jobbnak, a hátsót semmiképp. Az első valóban valamivel jobb. Szóval ha valaki nem űzi komolyan a bringázást, csak hétvégente teker egyet a környéken, meg néha begurul a városba, mindezt költséghatékony módon akarja megtenni, akkor nem olyan rossz az a Tourney/Acera kombó, megfelelő váltókarokkal. Meg ezt akár később is lehet upgrade-elni ha úgy van.

2023. okt. 19. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!