Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik biciklit választanád?

Melyik biciklit választanád?

Figyelt kérdés

Férjemnek néztem kétféle biciklit kisebb túrához, illetve minden napi munkába járáshoz,de nem tudom melyik lenne jobb.

1. Gepida alboin 200 pro vagy

2. Neuzer firenze 300 disc

2023. okt. 14. 08:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
28%
Ezek elég ilyen "trotty" biciklik. Mármint úgy értve, hogy inkább öregemberes, mint fiatalos. Nekem volt régen egy Neuzer-em nem egetrengető márka, de baj nem volt vele soha. Viszont a Gepida meg "nagyobb" márka. Szerintem kérdezd meg őt melyik tetszene neki jobban és akkor nem tudsz mellélőni vele. (Én 45 vagyok, de ilyen stílusú biciklikre nem ülnék fel a fentebb említett trotty kategória miatt. A férjed nem tudom mennyi, de ha annyi, mint én vagy pár évvel idősebb lehet jobban örülne egy komolyabb sportos trekking-nek vagy montinak 29-es).
2023. okt. 14. 08:55
 2/16 A kérdező kommentje:

47éves! Megkérdezni nem akarom mert ajándék lenne!

Mindenféleképpen valamilyen trekking kerékpárban gondolkodom.

Te akkor mit ajánlanám?

2023. okt. 14. 09:04
 3/16 A kérdező kommentje:
*ajánlanál
2023. okt. 14. 09:07
 4/16 TR75 ***** válasza:
71%

Ha sportos férjed van, talán valami fitnesz bringát lenne érdemes. Az jó városba is rohangálni, de kisebb kerekezésekre is jó a környéken.

Nekem egy Neuzer Courier van. Kicsit belehajolósabb, szinte elvárja, hogy pörgesse az ember, cserében megy is, mint a szélvész.

Ha fontos a kényelem, akkor ezek jó bicajok. Ezekkel is lehet kirándulgatni, ráadásul már alapból rajta van minden kiegészítő felszerelés a városi bringás élethez.

Az egyes által említett "trottyosságon" simán lehet javítani a kormány és a nyereg cseréjével - ha bringaboltban veszed a bicót, meg is csinálják az átalakítást áregyeztetéssel.

2023. okt. 14. 09:42
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2023. okt. 14. 09:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Kb. annyi vagyok, mint a férjed, bármelyik jó lenne az említett célokra!
2023. okt. 14. 10:53
 7/16 anonim ***** válasza:
A kettő közül a Neuzer jobb felszereltséggel bír. Tourney váltókat kerüld el túrához, ami a Gepidán is van.
2023. okt. 14. 17:03
 8/16 TR75 ***** válasza:
Szerintem előre még elmegy a Tourney.
2023. okt. 14. 18:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Körülbelül 20 ezer Ft. a különbség a két típus között attól függően hol veszi. Magyarul, +20 ezer Forintért a Gepidán egy kategóriával alacsonyabb váltót kap elől is és hátul is. Ráadásul elől a legócskább Tourney-t kapja, ami egyáltalán nem alkalmas még kis túrához sem. De ezt is csak az érti meg, akit hagyott már cserben alkatrész túra közben és megszenvedte, amit meg kellett. ;)
2023. okt. 14. 18:25
 10/16 TR75 ***** válasza:
66%

Az első váltót sokkal kevesebbet használja a bicós. Az én Neuzeremen is Tourney van elöl, de ha a lánc megnyúlik és cserélni kell majd a fogaskoszorút és a tányért, le is fogom váltani egy dupla tányérra. Nem a minősége miatt, hanem mert fölösleges.

Hátulra más, Tourney-t hátra soha többet. Már az Acera is megváltás hozzá képest.

De amúgy annak idején a Tourney sem hagyott cserben soha. De az igaz, hogy képtelenség volt hosszú távon is pontosra beállítani.

2023. okt. 14. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!