Mindenkinek más nyereg a kényelmes, ezért erre senki nem tud válaszolni. Ami másnak jó az lehet, hogy neked 5 percig sem elviselhető. Én vagy 10-et próbáltam, mire megtaláltam a nekem kényelmeset. Köztük olyat is, ami mások szerint 200 km után is kényelmes, na hát én azon 20 km-t se bírtam. Ki kell próbálni többfélét. Vegyél olcsó használt nyergeket vagy rendelj aliexpressről és találd meg azt a méretet és formát, ami neked jó. Vannak boltok is, ahol lehet nyerget kölcsönözni, talán a Bringaland-ról hallotam ilyet.
2023. aug. 16. 10:19
2/7 anonim válasza:
Első mindent elmondott a témában amit lehet. Ahány fenék, annyi féle... Én kipróbáltam vagy nyolcat, köztük egy 40 rongyos Selle smp nyerget is, végül egy 7000 Ft-os nyereg nyert, 150 km-t simán elmegyek vele. A felett azért már érzem, de akkor sem olyan vészes, majd veszek egy jobb minőségű betétes nacit.
2023. aug. 16. 11:29
3/7 Alex Fly válasza:
De ha ezek után még .i dig a saját anatómiád figyelembe vétele nélkül akarsz konkrét típust,akkor Brooks B-17
2023. aug. 16. 20:52
4/7 MGéza válasza:
Ülő(far)csont távolságot érdemes lemérni, attól 10-20mm-el szélesebb nyerget érdemes használni.
De ezen kívül még sok a fontos szempont mint például: Mennyire legyen kemény? van aki megőrül a zseléstől, van akinek a kemény szivacs, van akinek a puha fotel érzés a kényelmes, szóval nincs két egyforma hátsó.
Egy szempontot mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy feltétlen anatómiai kivágásos, tehát prosztatakímélő csatornás legyen.
2023. aug. 16. 22:48
5/7 anonim válasza:
Lidlis 3eFt pont most.
2023. aug. 17. 06:12
6/7 anonim válasza:
Nekem memory foam-os wittkopp nyereg van, közepes szélességű. Abszolút bejött. Amúgy tényleg egyénfüggő a nyeregkényelem.
2023. aug. 17. 06:30
7/7 anonim válasza:
+1 a lidis Wittkopp nyeregre
Olcsó és ha mégsem jönne be kicserélheted, vagy visszakérheted az árát.
Én most tervezem a harmadikat. De igen, hosszú távra a brooks nagyon jó, egymást követő napokon tudsz vele menni 100 km fölötti távokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!