Ez helyettesíti a küllőprizmát?
Az ilyen küllőkre felpattintható fényvisszaverő rudacskák. (Nem tudom mi a helyes rövid megnevezése.) [link]
Ha ilyet használok, akkor nem kell külön küllőprizma?
Na akkor értelmezzük a jogszabályt:
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
116.§ (1) A kerékpárt fel kell szerelni
g) legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ–EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon.
(3) A kerékpárt fel szabad szerelni
a) oldalán borostyánsárga,
fényvisszaverővel, továbbá
Ha borostyánsárga lenne, akkor igazából jó lenne, mert egy-egy küllőprizma méretére, alakjára viszont nincs korlátozás. Ebből meg van 36 ugyebár.
Így viszont rendőr beleköthet. Mondjuk én még olyat nem láttam, aki belekötne, vagy ha valamibe, akkor inkább a lámpába (illetve annak hiányába) kellene belekötni.
Akkor van baj ha baj van. Ha karambolozol egy kocsival és keletkezik a kocsiban egy komolyabb kár - 1-2 millió forintos kárt simán lehet okozni a mai kocsikban már azzal ha csúnyán nézel rá.
Ha rámondja az autós, hogy nem látott, a bíróság meg kihozza, hogy nem a jogszabálynak megfelelően van felszerelve a kerékpárod, akkor fizetsz.
"Ha borostyánsárga lenne, akkor igazából jó lenne..."
Van belőle olyan is, nem csak ez a fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!