Hátulra felszerelhető csomagtartó mennyire hasznos?
Van egy cross-trekking bringám és gondoltam rá, hogy felszerelném ilyen csomagtartóval. Eddig soha nem volt ilyenem. Amiket eddig láttam, azok mind ilyen rugós csomagrögzítésűek voltak. Egy keretet egy erős rugó nyom le, ez tartja fixen a csomagot.
Akinek van ilyen, mit szoktatok vele szállítani? Attól tartok, hogy egy szatyornyi bevásárlást elég körülményes lenne vele rögzíteni. Értéket, táskámat, irataimmal, pénztárcsámmal nem merném ott tárolni. Félnék, hogy észrevétlenül lepottyanna. Láttam, hogy kiegészíthetőek ezek zárható boxokkal. Annak több értelmét látom. Bár azok sem túl nagyok. Pl egy nagyobb dinnye a piacról már nehezem fér bele. Mennyire jók, használhatóak ezek a csomagtartók? Akinek van ilyen, használja, legyen szíves írjon róla véleményt!
Köszönöm.
Szereltess csomagtartót előre és gond megoldva.
Hátulra inkább kétoldalra rakható táskákat szoktak tenni, azokba lehet pakolni. pl. [link]
Nem csak kosarat lehet előre szerelni, hanem szinte ugyanolyan csomagtartót is, mint hátra, ugyanolyan teherbírással.
De ahogy gondolod.
Én mindent is szállítok rajta, bevásárlás, lapra szerelt kisbútor, szőnyeg, macskakaparófa....a titok: gumipók. A táskát is nyugodtan viheted ott, nem fogják tudni lekapni róla, ha oda van rögzítve gumipókkal.
Nagyon praktikus, de elég csúnya, így csak az egyik bringámon van.
Ha sokat szállítasz ezt-azt, akkor jó ha van csomagtartó.
Abban igazad van, hogy a rácsukós rugós keret, az kb lófüttyöt sem ér. Max arra jó, hogy ha nem figyelsz leveri a körmödet :D
Kell a csomagtartóra egy kosár, arra meg háló/gumipók és akkor nem fog kiesni semmi.
Arra érdemes figyelni, hogy ne a leggagyibb, legolcsóbb csomagtartót vedd meg, mert azok nagyon gyengék és ahogy hajlanak a súly alatt libegtetitk a kerékpár hátulját. Meg lehet szokni egy idő után, de nagyon zavaró, hogy valami állandóan rángatja a bicajt. Komoly, erős csomagtartó legyen és arra lehet aztán kosár, vagy táska.
Ez az a téma amiben el lehet veszni, mert rengetegféle megoldás van. Kosárból van amit le tudsz csatolni és bevinni a boltba. Táskából is van lecsatolhatós, kétoldalas, egyoldalas, merevebb, stb.
Értékeimet én sem tartom a csomagtartón, mert félek, hogy leveszik, leesik. (Láttam már kerékpárúton leesett táskát, szatyrot) Van nálam mindig egy kis 10 literes hátizsák, abban hordom a fontos dolgaimat. Iratok/pénz/telefon pedig zsebben.
Szerencsés helyzetben vagyok, mert mindegyik bringámon volt/van gyárilag csomagtartó, a mostanin nem is utólag felszerelhető, hanem integrált (be van építve a vázba), ami elég erős. Természetesen hátul, előre én nem raknék. A rugós lecsapót viszont sosem használom.
Ellenben szinte mindig van valami csomagom, mert elsősorban munkába és bevásárlásra használom a biciklit. Én a legolcsóbb megoldást használom: háztartási műanyag kosár, ami elég mély és az oldala lyukacsos (és valamennyire flexibilis is). 8-900 ft körül szokott lenni (OBI) és általában egy évet kibír.
(Ilyen: [link] )
Ezt pedig gumipókokkal rögzítem a csomagtartóra, a kosár lyukain áthúzva (végtelen variáció van :) ). Elöl-hátul, keresztben, jó szorosan, hogy ne mozogjon. Szoktam alá tenni egy vékony szivacsos lapot, hogy a rázkódástól ne repedjen el a kosár alja. Igaz, túl nagy súlyokat nem szoktam vinni, mert inkább elosztom, felét oda, felét a hátizsákba. A kosár fenekén átfutó gumipókok alá pont be tudom szorítani üresen a hátizsákot, hogy mindig nálam legyen, meg esetleg a fényvisszaverő mellényt.
De nem kötelező a kosár (csak kényelmes), mert simán a csomagtartóra is pakolhatod a cuccot, ha gumipókokkal átfogod. Egyre vigyázz: A pókokra, mert ha elhasználódik és elszakad, vagy kiszabadul a kampó, az kellemetlen... Nekem egyszer így rácsavarodott a racsnira. :( (Szerencsére még épp indulásnál és nem menet közben.)
Ha netán túrázni mennék, akkor leszedem a kosarat, bár nem muszáj, mert nem szokott zavarni, valamit úgyis viszek (esőkabát, törölköző, furdőruha, stb.) és a hátizsák kényelmetlen lenne.
Persze választhatod a kimondottan kerékpárokhoz gyártott hálós fém kosarakat, azok nagyobbak és erősebbek, és van olyan is, amit könnyen le lehet le-fel pattintani.
A hátsó csomagtartóra kell egy kétoldali táska és ezernyi feladat megoldható vele. Csak arra vigyázz, hogy jó legyen a méretezése, mert ha nagyon elöl van, akkor a sarkad akkor is belever, ha már a talpaddal tekered. (ez a táskák kb. többségére sajnos igaz, én felbilincseltem két pálcát a csomagtartóra és így hátrébb tolhattam a táskát)
Példák:
ez nem fog beleverni:
ez bele fog verni:
Ha v-fékes a bicgilid, előre is tehetsz:
"Értéket, táskámat, irataimmal, pénztárcsámmal nem merném ott tárolni."
Erre találták ki a váztáskát. Szem előtt van, nem akadályoz semmiben és meglepően sok cuccot képes elnyelni egy nagyobb. Nekem belement egy nagyobb fajta kompakt fényképező tartalék aksival, pénztárca, telefon és egy power bank, egy kerékpáros kombi szerszám, egy belső gumi+leszedő, fért még mellé némi nasi is és ez egy közepes fajta, egy 2 literes Riverside 520. Táskádat ha nincs benne érték vagy törékeny, lerögzítve minden további nélkül viheted csomagtartón, nem lesz baja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!