Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ma már nem divat a 26"-os...

Ma már nem divat a 26"-os kerékméret?

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy ma eltörött a biciklim alu váza. 16 éve használtam, végül is kiszolgált. Ezért mindenképp újat kellene vennem. Nézegetem a kínálatot és azt tapasztalom, hogy 26"-osból már nagyon szegényes a kínálat. 27-29-es kerékmérettel vannak inkább. Ezek jobbak? Mi az előnyük? Vagy miért ezekből árulják a legtöbbet?
2023. júl. 14. 19:23
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék ennél komolyabb nem nagyon kell az igényeidhez.

2023. júl. 18. 07:29
 32/39 anonim ***** válasza:
De amúgy is, ehhez az igényhez amit leírtál citybike a jó választás.
2023. júl. 18. 07:30
 33/39 anonim ***** válasza:
Hidd el, nem fog citybike-hoz lealacsonyodni.
2023. júl. 20. 23:08
 34/39 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy lealacsonyodni? Lealacsonyodás felhasználási módhoz választani típust?
2023. júl. 20. 23:33
 35/39 A kérdező kommentje:
Nem állítottam, hogy soha el nem hagyom az aszfaltot. MTB valóban totál felesleges nekem. De pont ezért nézelődök inkább Cross/Trekking vonalon. Pl a Gepida Alboin 500 CRS eléggé tetszik. Árban is belefér. Csak az a baj, hogy nálunk egyik helyi bicikliboltban sincs. Rendelésre hoznak persze. Csak nem merem úgy megrendelni, hogy csak képről láttam.
2023. júl. 21. 07:01
 36/39 anonim ***** válasza:
Hát menj elbpl a berguson-hoz aztán próbáld ki
2023. júl. 21. 07:21
 37/39 A kérdező kommentje:
#36, igen, azon gondolkozom valamelyik hétvégén. Csak az nekem bő 450 km autózás emiatt.
2023. júl. 21. 07:27
 38/39 A kérdező kommentje:

Végül 28"-os lett.

És ahogy sejtettem, a fizikát nem lehet megszexuálni. Nem vagyok vele sokkal gyorsabb, mint a 26"-os kerékkel. Talán 1-2 km/h-val. Mert oké, hogy ugyanakkora pedálfordulattal hosszabb utat teszek meg, de nagyobb erővel is kell nyomni a pedált. Azaz a teljesítményem nem nőtt a nagyobb kerékméret miatt. Jó is lenne. Különben a Forma-1-es autókon is 2 méteres kerekek lennének, ha ugyanolyan teljesítményű motorral nagyobb sebességet lehetne elérni csak a kerékméret növelésével.

Egyébként hamar hozzászoktam ezekhez a nagy kerekekhez. Már a szememnek sem szokatlan. Inkább a régi 26-os tűnik mellette röhejesen kicsinek.

2023. aug. 17. 17:56
 39/39 MolotovPunk ***** válasza:
Mióta 27.5-s kerékpárom van, azóta a 26-s kerékméretű bringák nekem is túl kicsinek tűnnek.🥲
2023. aug. 17. 23:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!