Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpár lenne jó...

Milyen kerékpár lenne jó nekem? (lent)

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni olyanoktól akik vérbeli kerékpárosok és ismerik is milyenek vannak a piacon az előnyeikkel hátrányaikkal együtt. Az az ökölszabály gondolom itt is érvényes hogy a drágább az jobb, de a kérdés lényege hogy az én igényeimhez szeretnék választani így felesleges lenne túl drága csak ami tudja azt amire szükségem van.

Semmi komolyabb terepen nem használnám esetleg lightosabb földúton. De legtöbbször városban. Viszont az út rossz minőségű és sokszor mennék vele fel-le járdán úton, padkán miközben kerulgetem a dolgokat. Anno volt egy merida kerékpárom t100 vagy valami ilyesmi. Sajnos azt ellopták pedig nagyon jó volt. Ezért legalább olyan lenne jó ami elől hátul hidraulikus tárcsafékes (azon tektro volt). Tetszett hogy a váltója az gombos volt tehát nem tekergetni kellett hanem a hüvelykujjammal nyomkodni. Volt rajta légrugo ami kikapcsolhato volt. Viszont az nem tetszett a hajtásáában hogy amikor a pedálra rááltam és rugdosva hajtani kezdtem dombnak felfelé akkor túl gyorsan és erősen tekerve elkezdett ugrálni a lánc a fogaskeréken és ilyen csúnya hangot adott, tehát lehetne valami masszívabb az újon aminek az nem gond.

90kg és 186 cm vagyok ha ez számít.

2023. júl. 7. 11:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A montain bike meg a cross trekking a képek alapján ugyan úgy néznek ki szóval szerintem azegy humbug nem is értem miért két kategória mikor azok egyformák.
2023. júl. 7. 21:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Max a képek alapján néznek ki úgy, de szerintem még úgysem. :)

Agyváltó előnye, hogy hiába lánccal van, az nem nyúlik úgy, és nem esik le. Viszont ilyen fizimiskájú bringát azzal szerintem nem fogsz találni.

2023. júl. 7. 22:18
 13/17 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy csak ilyen béna kinézetű csomagtartós trekking krákpárok vannak agyváltóval..
2023. júl. 7. 23:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Akkor leszereled a csomagtartót (feltéve, hogy nem integrált).
2023. júl. 7. 23:14
 15/17 A kérdező kommentje:

Annyira nem vagyok szakbarbár hogy emiatt szét szedjem.

Esetleg ezt megnéznéd hogy ár érték arányban jó e? És hogy a rajta lévő alktarészek megfelelő minőségűek? (váltó, fékek, teleszkóp, váz stbstb)

[link]

2023. júl. 7. 23:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Elég noname cuccok vannak rajta, a teleszkópot meg nem is írja hogy milyen. Ami gyanús, mert az nagyon fontos hogy lockolható legyen.

A csomagtartót leszedni nagyon könnyű. :)

2023. júl. 8. 08:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Az agyváltós, szíjhajtásos monti ritka és drága dolog. Az olcsóbb agyváltók nem alkalmasak rá, ezért nem találsz ilyen bringát.
2023. júl. 8. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!