Megfelelő kerékpár vásárlása?Részletek lent
Szeretnék komolyabban elkezdeni kerékpározni. Hegyes-dombos vidéken lakok, heti 2-3x szeretnék menni vele 40-50-en kilométert (tehát hobbi célra kezdésként). Főleg kerékpárúton és országutakon használnám, ritkán lenne enyhe terep, földes út.
Korábban volt nekem is és a családban is van Merida kerékpár így az a márka áll a szívemhez a legközelebb.
Ami érdekelne egy fitnesz kerékpár vagy egy trekking. Fontos, hogy szeretnék vele "gyorsan" menni, nem csak nézelődni közben.
A keretem 250e Ft lenne, ami tudom, hogy nem sok, pláne ha Meridát szeretnék..
Nagyon szívesen venném hozzáértők javaslatát, tapasztalatát a témában, konkrét elfogadható modellt is ajánlhattok.
Az talán még fontos, hogy férfi vagyok és 193 cm magas.
Eddig ezt néztem:
Előre is köszönöm!
Nem szakértelemmel, csak hobbi bringásként:
Munkába járáshoz és túrázáshoz inkább kerékpárúton, minimális terepre trekkinget vettem.
KTM life one.
Egy alig pár kilométert futott darab volt 70ezer évekkel ezelőtt.
Akkoriban az az évi új modell 135 körül lett volna.
Szerintem a trekking jó választás.
A márkára nem tudok mit mondani,de akikkel járok van aki szereti a meridát.
Van aki áldoz rá, de aztán nem használja és eladja újszerű állapotban.
Van aki meg megveszi és vigyáz rá, úgy adja el megkímélten,de nem új áron.
Én szétnéznék használt bringák közt is. Egy hozzáértő emberrel megnézed és eldöntöd.
Szerintem ennyiért simán kaphatsz könnyebb vagy jobb felszereltségűt.
Ráadásul jön az ősz, sokaknak ez a bringás szezon vége, ilyenkor olcsóbban is lehet venni, mint tavasszal.
Elég magas vagy, a váz mérete nagyon fontos szempont, főként hosszú távon sokat ront egy jó bringán is,ha nem megfelelő.
(csak vélemény)
Szerintem, ha kicsit komolyabban gondolod és direkt hobby/sport célra lenne (nem ingázás, munkába, boltba stb. járás), akkor az országútiakat is nézd meg (egy próbakörre menj el stb.).
Sok múlik persze azon is, hogy hol laksz, milyen utak vannak arra...
De szerintem 40-50 km hetente többször már érdemel egy országútit (nyilván ez esetben terep nem játszik, de a legtöbb bicikliút elfogadható országútival is).
Kicsit talán szokni kell, ha nem volt még, de "csapatni" országútival lehet igazán (azért ésszel!).
Márkához inkább nem szólok hozzá, én eddig egyet vettem és most is az van. Egy Cube, mert azt akciósan tudtam anno venni... szóval nincs más márkával tapasztalatom.
Országútira sem kell feltétlenül bekattintós cipő, úgy használod, ahogy akarod (sima taposó pedállal megyek én is), nem kötelező flancolni, ha nem akarsz. Mondjuk biciklis kesztyű és nadrág azért must-have (meg persze sisak).
Anno először én is valamiféle "fitness" vagy trekking jellegű dolgot akartam, de kipróbálva egy országútit rögtön tudtam, hogy nekem az kell.
Sport célra nagyobb részt aszfalton én országútit vennék.
Ha esetleg terepen is mennél többet akkor cyclocrosst.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!