Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a kerepárról? (Bianchi)

Figyelt kérdés

Kezdőbb szinten vagyok, sportoláshoz és kikapcsolódáshoz szeretném. Tervezetten heti háromszor mennék vele 40-50 km/alkalom. Súlya miatt szeretnék fitnesz kerékpárt, a crosstrekkinget elvetettem.

Más ajánlást is szívesen fogadok, ár tekintetében ez a max.

[link]

Előre is köszönöm!

2023. jún. 26. 09:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyon drága ennyiért. Merida Speederből ennyiért Sora szetteset adnak.
2023. jún. 26. 11:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jó választás.
2023. jún. 26. 11:47
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Aki használt ilyen jellegű kerékpárt, mennyire kényelmes a kikapcsolódásra szánt kerékpározásra is?Sokkal kényelmetlenebb mint egy crosstrekking?

2023. jún. 26. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:

Én megmondom őszintén nem próbáltam ilyet, de a vázgeomtria elég kényelmesnek tűnik.

Amúgy ilyen jellegű kérdéseket érdemes nagyobb taglétszámú bringás FB csoportokban feltenni, sokkal hasznosabb mint itt. :)

2023. jún. 26. 12:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem drága. Kb. ugyan ennyiért van a Kellysnek sora-val.
2023. jún. 26. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
A Sora kb. ugyanez a szint, csak országúti szett. Ez magával is vonja, hogy nincs átlagos ember számára jól használható mászó fokozata. Egy 10% feletti emelkedőn egy átlagos bringásnak a 34/32 elég nehéz áttétel. Ezen pedig 30/36 van, ami szerintem nagyon nagy előny.
2023. jún. 26. 15:20
 7/9 anonim ***** válasza:
6: A 34/32 bőven elég minden országútra egy átlagos bringásnak. Nem a Stelviora akar feltekerni ilyen biciklivel. Ennél nagyobb áttétel terepre kell csak.
2023. jún. 26. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:

7: Már akinek. Nekem például nem elég, mert nagy termetű vagyok, és viszonylag sokat tekerek meredek utakon. Nem tudom, a Sora miért lenne előny, ha szűkebb áttételtartományt ad, és ugyanaz a minőségi szint.

A Merida egyetlen előnyének a karbon villát látom. Gagyibb a fék, a hajtómű, a kerékagyak.

A Kellys nem rossz, és úgy látom, hogy olcsóbb, de ez is csak 1:1 mászó áttételt ad. A kerekei elavultabbak, keskeny, nem tubeless ready a felni. Ezek felett eljárt az idő.

A Bianchi ilyen téren korszerűbb, és szerintem értékállóbb. Én azt választanám a három közül.

2023. jún. 26. 17:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Az 1:1 mászó áttétel bőven elég.

Én 14 évesen egy régi csepel kb. 16kg-os acél országútival amin 1:1 -es áttétel volt és simán felmentem vele a 10-12 %-os emelkedőkön, és nem vagyok élsportoló.

Szerintem a nem tubeless ready felni nem hátrány, simán lehet bringázni ezzel is.

2023. jún. 26. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!