Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Taposó v flatpedálról kinek...

Taposó v flatpedálról kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés

Bringámon még eredeti normál pedál van.SPD s hasonlóak nem tetszenek,flat v taposópedált ajánlottak ami szegecses legtöbb.Átlag sportcipőbe tekerek ehez is jó lesz,nem okoz gondot?

Nekem elsőre fura,pontosan hogy kell megterhelni,de gondolom használata,mint hagyományos pedálnak.

2021. jún. 6. 08:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

A szegecsek arra valók, hogy ne csússzon le róla a lábad. Akár ki is lehet szedni őket.

Én szeretem a platform pedálokat, mert elég széles cipőket hordok, és nekem jobb, ha az egész cipőm rajta van, nem csak a 263-a.

Aaz SPD és társaival pedig nem érzem magam biztonságban. Volt már hogy nem oldott le amikor kellett volna, és ez belém égett. 😁

2021. jún. 6. 09:57
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem,köszi.

Hát Én régen jártam úgy,még az a bebújos rögzítés volt,ami lábfejed elejét fogta talán emlékszel rá,meg kellett állnom,de beleakadt lábam ahogy húztam ki,s eldőltem mint zsák,még gyerek voltam,de Bennem maradt mai napig ill olvasom sokan járnak így SPD pedállal is.

Köszi akkor szegecsek ki is vehetőek,csak furának tűnik,hogy kb 3-4szegecsen van lábfej szerintem,s jóval több van,vagy lehet szélén lévőkre is rámegy láb.

Még annyi DH/BMX pedál jó MTB-re?Shimano PD-EF202 DH/BMX pedál Ezt találtam,ez nem is szegecses kérdés jó-e.

2021. jún. 6. 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A pedálok rögzítő menete szabványos.

Jellemzően 9/16" (14 mm). Viszont a BMX pedál csak 1/2"-os, ami 12,5 mm.

Szóval sanszosan nem lesz jó.

2021. jún. 6. 11:07
 4/11 A kérdező kommentje:

Ok,kár kiírtam kérdést akkor DH bringa hajtókarja is más.

Köszönöm!

2021. jún. 6. 11:11
 5/11 A kérdező kommentje:
Méretre 9/16ot ír,akkor jó lesz?Shimano PD-EF202 DH/BMX pedál
2021. jún. 6. 11:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor jó

2021. jún. 6. 12:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az SPD-vel benne van a pakliban egy-két borulás, ez tény, viszont mászásnál óriási az előnye, ahogyan lefelé csapatáskor is, mivel nem pattogsz le a pedálról.

Platformnak én akkor látom értelmét, ha nagyon durva lejtőkön meg technikás terepen bringázol, mert ott tényleg necces a patentpedál, de átlagos hegyi túrázáshoz hidd el, hogy az a legjobb.

Platformból is van többféle, a szegecses és a klasszikus acélkeretes (műanyagot most hagyjuk). Ezek közül az acélkeret szedi szét legjobban a cipőd talpát, főleg a sima talpú sportcipőket, a szegecs viszont akkor szívás, ha beleáll a lábadba egy esésnél vagy lecsúszásnál. A cipőtalpat amúgy a szegecs sem kíméli, de a fémkeretesnél egy fokkal kíméletesebb.

Engem a platformnál az idegesített, hogy sokszor fennakadtam vele, pl. két fa között vagy két szikla között nem fért el, pont beakadt a nagy lapát pedál.

Én is idegenkedtem a patentpedáltól, de aztán rájöttem, hogy sokkal több az előnye mint a hátránya.

2021. jún. 6. 12:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Kocabringásnak mint pl. én, bőven jó a taposó pedál. Bármilyen cipővel működik, nem kell hozzá spéci stopli vagy klipsz.

Olyan helyre, ahova nagyon kapaszkodni kell, úgysem megyek és nem sietek sehova. 😎

2021. jún. 6. 12:28
 9/11 anonim ***** válasza:
7: Ugyanez volt velem. Nagy a lábam, nagy lapát platform kellett, az meg állandóan leért, felakadt. Én is SPD-re váltottam minden bringán. Viszont kellett jó egy év, mire be mertem vállalni a montira. Most már annyira rutin, hogy be merem vállalni komolyabb terepre is. Ha nagyobbakat ugrálnék, akkor talán maradnék a platformnál.
2021. jún. 6. 12:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a hasznos választ.

Egyenlőre kipróbálom ezt a Shimano pefált igaz DH/BMX ír,de méretre 9/16akkor jó lesz MTB-re is.

Egyenlőre ez is szintlépés,bringán még eredeti gyári van.

2021. jún. 6. 13:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!