Most tényleg szégyellnem kell, hogy drága volt a biciklim?
Pár hete vettem egy új biciklit, ami forintra átszámítva kb. 1 millió 70 ezer volt.
És nekem ez tényleg nagy álom volt, mert 5 éve a biciklizés a hobbim, illetve szükségét is érzetem már a komolyabb technológiának.
És én tök büszkén elmondtam ismerősöknek, de mindenkitől azt kaptam, hogy hülye vagyok hogy ennyiért biciklit veszek, meg hogy ebből autót vehettem volna stb. stb.
De most komolyan, ha nekem az a hobbim, hogy szeretek a hegyen zúzni biciklivel, akkor miért akarnék egy szakadt használt autót venni? Mert kb. tényleg minden ember ezzel jött, hogy miért nem autót veszek... Vagy ez azért van, mert ő nekik csak addig terjed a biciklizés, hogy el lehet vele menni munkába meg boltba, és ezért erre a célra egy autót jobbnak tartanak?
Ezt én is megkaptam, pedig én csak fél millás bringát vettem.
Aki nincs benne a bringatémábam, azt gondolja hogy egy bicó 100-200e max, azt jó az. Egy egy millás bringa már ilyen felesleges pénzkidobásnak tűnik nekik, mert nem tudják elképzelni mivel nyújt többet. Nem értik, nem tudnak különbséget tenni bringa és bringa közt. Nem kell szégyellni magad, ők azok akik nem értenek hozzá. :)
Nekem a 280.000 forintos outimon is szörnyülködtek, hogy ennyiért autót lehet venni...
Jellemző vidéki felfogás, a bicikli bótba járni meg gázpalackot, tápos zsákot cipelni való málhásszamárnak való, ki hallott már olyat, hogy kikapcsolódásra? Esetleg ha horgászni jár vele, akkor oké. Az csak a "hülyegyerekek" csinálták régen hogy csalinkáztak vele les föl, meg is hülyültek tőlük a kutyák...
Itt még az van hogy 14 évesen robogó amint lehet, aztán nagyobb motor, majd autó.
Nyilván fogalmuk sincs, hogy mennyivel tud ez többet.
A személyes véleményem az, hogy ha megteheted, nem a gyerek elől veszed el a kenyeret, akkor oké. Gondolom autóra egyszerűen nincs szükséged. Ha belegondolok, nálunk a családi síelés volt ennyi (10 főre), és nem is számoltam bele mindent, ha így nézzük, nem is drága :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!