Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire tartósak a drága...

Mennyire tartósak a drága országúti biciklik?

Figyelt kérdés

Elég nagy álmom például egy tárcsafékes Bianchi Aria, itthon kb. 1 260 000 ft az ára.

Ha mondjuk összeyűjteném rá a pénzt és vennék egyet, de nem versenyeznék vele csak simán hobbiznék, akkor meddig bírná? Lehetne használni mondjuk 10 évnél tovább akár? Itt most leginkább a vázra, villára, kerekekre gondolok. A többi alkatrész nyilván javítható/cserélhető könnyebben, ha valami baja van.

2022. ápr. 2. 22:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy alap bicaj is használható nagyon sokáig megfelelő karbantartás mellett, és a legdrágább bicajt is tönkre lehet tenni nagyon hamar. Csak rajtad múlik mennyire vigyázol rá és hogyan tartod karban.
2022. ápr. 3. 00:19
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

A karbon nem a legtartósabb anyag pláne nem bicikli alakban.

10évet talán kibir, ha nem versenyzel vele.

2022. ápr. 3. 10:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne tartós a karbon?

A váztól és a villától nem félnék. A kerékszett gondolom alu felnis, kevés küllős. Ez elfáradhat, főleg ha nehéz vagy. Viszont könnyedén cserélhető. Egyébként a karbont is tudják már jól javítani, de ha nem töröd össze, nem terheled túl, akkor nem lesz gond vele.

2022. ápr. 3. 10:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Simán tartós, rendszeresen kell karbantartani:)
2022. ápr. 3. 11:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezek a bringákat a komoly versenyzők sokkal nagyobb erőkkel próbálják széttépni, mint te. Ők presze évenként cserélik, de én is cserélném, ha kapnék helyette újat.

Bőven jó lesz 10 év múlva is egy karbon bringa.

2022. ápr. 3. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Karbonnal nem feltétlen az a baj hogy előbb tönkremegy mint a fém, hanem ahogyan tönkremegy. A karbonváz ugyanis az esetek többségében úgy megy tönkre hogy egy mikroszkopikus törés, szakadás keletkezik a váz belsejében ami szemmel nem látható. Ez normál használattól egyre nagyobb lesz, amikor elér egy bizonyos méretet, pl 1-2 mm-t (hasamracsapott szám, esetenként nagyon eltérő), akkor egész egyszerűen kettétörik az egész szerkezet. Ez nem a legelőnyösebb amikor épp 60-nal mész le a leejtőn. Lehet ultrahangot csináltatni a vázra, ha nincs benne szakadás, akkor semmivel sem rosszabb egy 10 éves karbonváz sem mint a 10 éves fém.
2022. ápr. 3. 14:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

#6!

Találkoztam már megrepedt karbon vázzal. Hónapokon át használta a tulaja, miután úgy döntött, most már érdemes lenne megjavíttatni. Nem 1-2 mm után szakad szét az egész.

Több évnyi versenyzés volt abban a vázban.

2022. ápr. 3. 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:
A legtöbb gyártó azt mondja, hogy 7 év után cseréld le a karbon vázat. Ebben biztos benne van az is hogy vegyél újat, mert nekik az pénz. De egy 10-12 éves karbon vázzal én már nem lennék nyugodt, az biztos. Egy alu vagy acél elmegy bármeddig ha nem vered szét vagy nem rozsdasodik el.
2022. ápr. 3. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8: ez sem igaz. Az alumínium hajlamos a fáradásos törésre, repedésre. Ez átlag bringásnál viszonylag ritkán jelentkezik, de a facebook csoportokban nem ritka a repedt fejcsövekkel, láncvillákkal kapcsolatos kérdés. Tudtommal ennek a karbon sokkal jobban ellenáll. A karbon leggyakrabban felhasználói vagy gyártási hiba miatt törik.
2022. ápr. 3. 16:46
 10/11 anonim ***** válasza:

Én 10 évről halottam. Sőt a höskorban Cippolini egy év alatt 10! vázat evettmeg.

A karbon bírja strapát de azért 10év alatt hobbi szinten is rengeteget kap, csak az uthibákból is. Én is félve használnám.

Pláne ha nem új,hanem mondjuk veszek egy 8éveset,ráadásul a fene se tudja mit csinált vel az előző tulaj.

Ha ujjat veszek és én használom akkor nyilván más szemmel nézem és tudom,hogy mit kapotttudok mérlegelni,hogy kockáztatok vagy sem!

A karbantartás pedig inkább az alkatrészekre vonatkozik. Egy vázon mit tudsz karbantartani? Lemosod?

Vagy havonta ulrahangoztatod és nem is tudom új réteget süttetszbele vagy mi?

2022. ápr. 3. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!