Mennyire tartósak a drága országúti biciklik?
Elég nagy álmom például egy tárcsafékes Bianchi Aria, itthon kb. 1 260 000 ft az ára.
Ha mondjuk összeyűjteném rá a pénzt és vennék egyet, de nem versenyeznék vele csak simán hobbiznék, akkor meddig bírná? Lehetne használni mondjuk 10 évnél tovább akár? Itt most leginkább a vázra, villára, kerekekre gondolok. A többi alkatrész nyilván javítható/cserélhető könnyebben, ha valami baja van.
A karbon nem a legtartósabb anyag pláne nem bicikli alakban.
10évet talán kibir, ha nem versenyzel vele.
Miért ne lenne tartós a karbon?
A váztól és a villától nem félnék. A kerékszett gondolom alu felnis, kevés küllős. Ez elfáradhat, főleg ha nehéz vagy. Viszont könnyedén cserélhető. Egyébként a karbont is tudják már jól javítani, de ha nem töröd össze, nem terheled túl, akkor nem lesz gond vele.
Ezek a bringákat a komoly versenyzők sokkal nagyobb erőkkel próbálják széttépni, mint te. Ők presze évenként cserélik, de én is cserélném, ha kapnék helyette újat.
Bőven jó lesz 10 év múlva is egy karbon bringa.
#6!
Találkoztam már megrepedt karbon vázzal. Hónapokon át használta a tulaja, miután úgy döntött, most már érdemes lenne megjavíttatni. Nem 1-2 mm után szakad szét az egész.
Több évnyi versenyzés volt abban a vázban.
Én 10 évről halottam. Sőt a höskorban Cippolini egy év alatt 10! vázat evettmeg.
A karbon bírja strapát de azért 10év alatt hobbi szinten is rengeteget kap, csak az uthibákból is. Én is félve használnám.
Pláne ha nem új,hanem mondjuk veszek egy 8éveset,ráadásul a fene se tudja mit csinált vel az előző tulaj.
Ha ujjat veszek és én használom akkor nyilván más szemmel nézem és tudom,hogy mit kapotttudok mérlegelni,hogy kockáztatok vagy sem!
A karbantartás pedig inkább az alkatrészekre vonatkozik. Egy vázon mit tudsz karbantartani? Lemosod?
Vagy havonta ulrahangoztatod és nem is tudom új réteget süttetszbele vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!