Mit ajánlanátok nyárra, rövidnadrág alá kerékpározáshoz?
aláöltözet?
Hát szellőzni nem nagyon fog, de kényelmes, megvéd a bogaraktól.
A rovaroktól legfeljebb egy űrhajós öltözék véd meg, ami hermetikusan zár.
A szúnyogok képesek a ruhán keresztül szúrni, a kullancs is megtalálja a réseket az öltözéken, és kerékpározáskor nagyobb eséllyel hullik a fáról a nyakadba, nem a földről mászik fel a biciklire.
Szoros biciklis nadrág alá nem megy be a kullancs.
Pl.: [link]
Szúnyog, méh csípéstől nem véd semmi, azok simán átszúrnak a ruhán. Szúnyog ellen jó a szúnyogriasztó szpré. Az elmúlt 40.000 km alatt egy méhcsípést és egy darázscsípést sikerült összeszednem, úgyhogy ez nem túl gyakori.
A kullancsoktól az véd meg, ha nem állsz meg. 25 év alatt 2x volt kullancsom bringázás közben. Az egyik egy esős maratonon volt, ahol megálltam a vizes fűben 5 percre. A másikra már nem is emlékszem, csak tudom, hogy szintén megálltam hosszabb időre.
A kullancs nem ugrál.
Vegyél egy bringás nadrágot és akkor az érzékeny részen nem fog darázs megcsípni. Szintén ajánlott egy mez, mert az is szorosabb, nem repül be alá mindenféle rovar.
Szúnyog ellen spré vagy sebesség. 12 km/h felett már nem nagyon ér utol. De szerencsére nem szereti az erős napsütést.
Ott van még a bögöly... a rovaros kártyák jolly jokere.
Szúnyogok ellen nagyon jó védekezés, ha nem állsz meg.
Méhek ellen, az ha nem cseszteted őket, a darázs lódarázs köcsög állatok, ha olyanjuk van megcsíp akkor is, ha kimondottan csinosnak tart…
Kullancs ellen meg max kullancs riasztó krémekkel tudsz védekezni, vagy állítólag ha sok fokhagymát eszel akkor sem szeretnek, de legjobb védekezés, ha napos időben mész az élethelyükre, illetve ha amint kiérsz a magas fűből átnézed magad.
Az meg, hogy rád ugrik a fáról, városi legenda, nem a fákon élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!