Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Sokat számít egy kerékpár súlya?

Sokat számít egy kerékpár súlya?

Figyelt kérdés

Most szeretnék venni, régen sokat tekertem, de egyenes terepen, most pedig mennénk erre-arra a családdal (7 éves gyerekkel is), illetve én szeretném körbetekerni is majd a Balatont. Férjemnek van egy hiper-szuper biciklije, nagyon sokba került, én ennek töredékét szánnám rá. Azzal simán felmegy minden emelkedőn. Én anno próbáltam itt a településen (erős emelkedő van, de egy régivel nem tudtam feljönni).

Most amit néztem, az egy 7 sebességes 17kg-s vázú, ezek a típusúak tetszenek, ezt megvenném újan is, csak nem tudom, mennyire tudnék vele menni, nehezebb-e mint egy mountival pl? Mert súlyra az is ilyen körül van, úgy néztem. De a dechatlonban pl. 4kg.s is van (az sem tetszik)

[link]

2023. ápr. 22. 12:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
amit ő venne az nem tetszik :D azért kérdeztem itt is, hátha van valami, ami ilyen félutas megoldás. Amúgy nálunk a városba 100m-es szintkülönbség van 2km-en, és a tetején lakunk :D
2023. ápr. 22. 20:39
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Csak ilyen hosszabb távra nem biztos, hogy jó lesz a fitness, mondjuk ha jól be van állítva egy jó géles nyereggel akár még jó is lehet.
2023. ápr. 22. 20:48
 13/21 anonim ***** válasza:
#7 mondjuk ja, mire felgyorsul állhat is meg, nem teljesen értem ezeknek a cruisereknek a létjogosultságát azon kívül hogy csajos és jól mutat fészbúkon meg a szobában.
2023. ápr. 22. 20:50
 14/21 anonim ***** válasza:

Hát akkor rá kell vezetni arra, hogy milyen tetszik.

Hány meg hány haverom vah ahol az asszony választotta az autót - persze szín alapján. :D

2023. ápr. 22. 20:50
 15/21 anonim ***** válasza:

13:

7-es vagyok. Az olcsó, de nehéz bringáknak az a létjogosultsága városban, hogy olcsók, ezért nem akkora para lezárva otthagyni valahol. Én is ilyet használok városban, acélvázast de nem cruisert, mert annak szar a vázgeometriája is. De ettől függetlenül, ha a lopás para nem lenne, az ideális bringa városban egy országuti vázas, kicsit annál szélesebb kerekű, karbon villás bringa lenne, főnökömnek van ilyesmi, de már pár éve is 300 ezernél többe került. Valamivel olcsóbban pedig aluvázas trekking, a jellemző útminőségtől függően teleszkóppal vagy anélkül.

2023. ápr. 23. 09:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Igaz.
2023. ápr. 23. 10:13
 17/21 A kérdező kommentje:

végülis vettünk egyet :D

[link]

2023. ápr. 23. 21:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Ah ezt én is sokat nézegettem mielőtt a Neuzer mellett döntöttem, az árkategóriájában nem rossz.
2023. ápr. 23. 22:16
 19/21 tothp ***** válasza:
0%

Ha te egy 40 kilós kerékpáros vagy, akkor számít.

Minél nagyobb a testsúlyod, annál kevésbé érzed hogy 12 vagy 16 kilós gépet hajtasz. Sokkal fontosabb, hogy a szerkezet megbízható, merev, az alkatodhoz megfelelő legyen. A súly problémával legközelebb akkor fogsz szembesülni, ha egy lépcsőn kell felvinni a gépet.

2023. ápr. 24. 06:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Van egy 14 és egy 18 kg-os biciklim (mindkettő teljesen felszerelve ennyi). Én 50 kg vagyok és a 3. emeletre szoktam felcipelni őket. Na, vajon melyiket szeretem jobban?? Emellett tekerni is könnyebb a 14 kg-ost.
2023. ápr. 24. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!