Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Sokat számít egy kerékpár súlya?

Sokat számít egy kerékpár súlya?

Figyelt kérdés

Most szeretnék venni, régen sokat tekertem, de egyenes terepen, most pedig mennénk erre-arra a családdal (7 éves gyerekkel is), illetve én szeretném körbetekerni is majd a Balatont. Férjemnek van egy hiper-szuper biciklije, nagyon sokba került, én ennek töredékét szánnám rá. Azzal simán felmegy minden emelkedőn. Én anno próbáltam itt a településen (erős emelkedő van, de egy régivel nem tudtam feljönni).

Most amit néztem, az egy 7 sebességes 17kg-s vázú, ezek a típusúak tetszenek, ezt megvenném újan is, csak nem tudom, mennyire tudnék vele menni, nehezebb-e mint egy mountival pl? Mert súlyra az is ilyen körül van, úgy néztem. De a dechatlonban pl. 4kg.s is van (az sem tetszik)

[link]

2023. ápr. 22. 12:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
50%

Ha ez tetszik és más, könnyebb meg nem, akkor nincs mit tenni. Nem fogsz szívesen biciklizni olyannal, ami nem tetszik. A 17kg azért sok. Ettől a biciklik nagy része sokkal könnyebb. Ami neked tetszik, az néhány kilométeres városi közlekedésre van, nem hosszabb (10+ km) távra. Ezzel a városban elleszel. Emelkedőn nem tudsz vele felmenni, nem is erre van kitalálva, hanem a lassú, kényelmes városi közlekedsére, ezért ne hasonlítsd egy mountain bike-hoz.

A Balatont körbe lehet tekerni ezzel is, csak kérdés, hogy mennyi idő alatt teszed meg, mennyire fáradsz el és a férjed vagy akivel mész, mennyire lesz türelmes, hogy várni kell rád vagy ő is akar-e 10km per órás sebességgel tekerni a Balaton körül, vagy inkább haladna.

2023. ápr. 22. 13:30
 2/21 A kérdező kommentje:
néztem mountit is, amit találtam, az is 17kg :/
2023. ápr. 22. 13:37
 3/21 anonim ***** válasza:
61%
Igen, sokat számít a kerékpár súlya. 1 kg különbséget is megérzel. 17 kg butálisan sok. Ez a bicikli azért nehéz, mert egy gagyi vázra feltették a legolcsóbb, legnehezebb alkatrészeket. Csoda lenne, ha egyáltalán kibírna egy Balaton kört és nem esne szét valami benne félúton.
2023. ápr. 22. 13:49
 4/21 A kérdező kommentje:
és ránézésre ami ilyen, abból tudtok olyat mutatni, ami jó? én akárhogy keresem, ilyen dizájnnal nem találok :(
2023. ápr. 22. 14:12
 5/21 anonim ***** válasza:
33%

Ez után:

[link]

Ez:

[link]

Olyan volt, mintha magától menne, az első héten nem tudtam letörölni a vigyort, amikor induláskor négyet húztam a pedálon különösebb erőlködés nélkül és már hússzal mentem. Oké, hogy az egyik monti a másik fitnesz, de főleg azt éreztem meg, hogy az egyik majdnem 18 kiló a másik meg kb 12.

2023. ápr. 22. 15:20
 6/21 anonim ***** válasza:
Ilyen designnal krúzereket fogsz találni hasonló súlyban. Ahogy írták ezek inkább rövid, nyugis városi tekerésre vannak kitalálva meg instagram fotókra.
2023. ápr. 22. 15:22
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Városi tekerésre mondjuk pont a könnyebb kerékpárok lennének ideálisak, hiszen városban nagyon sok a gyorsulás, lassulás, míg hosszabb túrákon egy 17 kilóssal felgyorsul 20-ra és halarsz, egy 10 kilóssal meg ugynaez az erőkifejtés mondjuk 25-28 km/h folyamatos haladást jelentene. De gyorsulásban ennél sokkal nagyobb a különbség.
2023. ápr. 22. 18:45
 8/21 TR75 ***** válasza:

Nekem ugyanez volt egy Schwinn-Csepel Landrider után a Neuzer Courierral.

2023. ápr. 22. 19:07
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél fitness kerékpárt, az is könnyű. és kb 300 ezer ft.

Nyílván sok, de nemtudom mennyit szánsz rá.

2023. ápr. 22. 20:35
 10/21 anonim ***** válasza:

Hát amatőr szinten annyira nem. Persze 4-5 kiló elég sok, próbálj meg 2 üveg kólával a hátadon mászkálni egész nap és megtudod :D

Ha a férjed ennyire profi, ő mit mond milyent venne neked?

2023. ápr. 22. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!