Sokat számít egy kerékpár súlya?
Most szeretnék venni, régen sokat tekertem, de egyenes terepen, most pedig mennénk erre-arra a családdal (7 éves gyerekkel is), illetve én szeretném körbetekerni is majd a Balatont. Férjemnek van egy hiper-szuper biciklije, nagyon sokba került, én ennek töredékét szánnám rá. Azzal simán felmegy minden emelkedőn. Én anno próbáltam itt a településen (erős emelkedő van, de egy régivel nem tudtam feljönni).
Most amit néztem, az egy 7 sebességes 17kg-s vázú, ezek a típusúak tetszenek, ezt megvenném újan is, csak nem tudom, mennyire tudnék vele menni, nehezebb-e mint egy mountival pl? Mert súlyra az is ilyen körül van, úgy néztem. De a dechatlonban pl. 4kg.s is van (az sem tetszik)
Ha ez tetszik és más, könnyebb meg nem, akkor nincs mit tenni. Nem fogsz szívesen biciklizni olyannal, ami nem tetszik. A 17kg azért sok. Ettől a biciklik nagy része sokkal könnyebb. Ami neked tetszik, az néhány kilométeres városi közlekedésre van, nem hosszabb (10+ km) távra. Ezzel a városban elleszel. Emelkedőn nem tudsz vele felmenni, nem is erre van kitalálva, hanem a lassú, kényelmes városi közlekedsére, ezért ne hasonlítsd egy mountain bike-hoz.
A Balatont körbe lehet tekerni ezzel is, csak kérdés, hogy mennyi idő alatt teszed meg, mennyire fáradsz el és a férjed vagy akivel mész, mennyire lesz türelmes, hogy várni kell rád vagy ő is akar-e 10km per órás sebességgel tekerni a Balaton körül, vagy inkább haladna.
Ez után:
Ez:
Olyan volt, mintha magától menne, az első héten nem tudtam letörölni a vigyort, amikor induláskor négyet húztam a pedálon különösebb erőlködés nélkül és már hússzal mentem. Oké, hogy az egyik monti a másik fitnesz, de főleg azt éreztem meg, hogy az egyik majdnem 18 kiló a másik meg kb 12.
Nekem ugyanez volt egy Schwinn-Csepel Landrider után a Neuzer Courierral.
Vegyél fitness kerékpárt, az is könnyű. és kb 300 ezer ft.
Nyílván sok, de nemtudom mennyit szánsz rá.
Hát amatőr szinten annyira nem. Persze 4-5 kiló elég sok, próbálj meg 2 üveg kólával a hátadon mászkálni egész nap és megtudod :D
Ha a férjed ennyire profi, ő mit mond milyent venne neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!