56-os vázméret. Mit jelent ez pontosan?
szerintem magas lesz
hajtómű középtől mérik az ülés alatti váz végéig
Minden márkánál mást jelent. A Cube országútiknál pl. csak egy méret, mert semmi köze a nyeregcsőhöz. Nekem 58-as Cube van és 54 centi a nyeregcső, 57,5 cm a felsőcső. Szóval ez alapján nem lehet megmondani. Régen, amikor még a biciklik felsőcsöve egyenes volt, akkor valóban a nyeregcső hosszát jelentette. De ma már csak egy mérőszám.
Érdemes az adott bicikli gyártójának weboldalán megnézni, hogy az adott méretet milyen magassághoz ajánlja. És persze ki is kell próbálni, mert mindenki más, nem biztos, hogy egy adott méret két egyforma magas, de más testalkatú embernek jó lesz.
Általában a felsőcső hosszát adják meg, a nyeregcsőé annyira nem érdekes országútinál, vágható, állítható. Ha viszont a felső cső túl hosszú, akkor abnormálisan meg kell nyújtanod magad, így nagyon kényelmetlen lehet. A te magasságodhoz max 52-53centi való, én 167cm vagyok, ebből kiindulva.
Bár belső lábszárhosszat is szoktak mérni, ebből kikövetkeztethető a felsőtested viszonyított aránya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!