Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 56-os vázméret. Mit jelent ez...

56-os vázméret. Mit jelent ez pontosan?

Figyelt kérdés
Centiméterben kell gondolni? 170 cm magas személynek jó lehet?
2023. márc. 13. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

szerintem magas lesz

hajtómű középtől mérik az ülés alatti váz végéig

2023. márc. 13. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem a hajtóműközéptől mérik, az elég nehéz lenne, a nyeregvázcső hossza.
2023. márc. 14. 06:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden márkánál mást jelent. A Cube országútiknál pl. csak egy méret, mert semmi köze a nyeregcsőhöz. Nekem 58-as Cube van és 54 centi a nyeregcső, 57,5 cm a felsőcső. Szóval ez alapján nem lehet megmondani. Régen, amikor még a biciklik felsőcsöve egyenes volt, akkor valóban a nyeregcső hosszát jelentette. De ma már csak egy mérőszám.

Érdemes az adott bicikli gyártójának weboldalán megnézni, hogy az adott méretet milyen magassághoz ajánlja. És persze ki is kell próbálni, mert mindenki más, nem biztos, hogy egy adott méret két egyforma magas, de más testalkatú embernek jó lesz.

2023. márc. 14. 06:55
 4/6 anonim ***** válasza:
2023. márc. 14. 07:47
 5/6 MGéza ***** válasza:
57%

Általában a felsőcső hosszát adják meg, a nyeregcsőé annyira nem érdekes országútinál, vágható, állítható. Ha viszont a felső cső túl hosszú, akkor abnormálisan meg kell nyújtanod magad, így nagyon kényelmetlen lehet. A te magasságodhoz max 52-53centi való, én 167cm vagyok, ebből kiindulva.

Bár belső lábszárhosszat is szoktak mérni, ebből kikövetkeztethető a felsőtested viszonyított aránya.

2023. márc. 14. 16:43
 6/6 anonim válasza:
Az 56-os vázméret általában egy bicikli váz méretét jelenti. Ez azt jelzi, hogy az adott kerékpárnak az átlagos testmagassághoz és testalkathoz való igazodásra tervezett mérete az adott kerékpártípuson belül. Azonban, mivel nem adtál további információt a kérdéseddel kapcsolatban, például, hogy milyen típusú kerékpárról van szó, így nehéz megmondani, hogy milyen magas embernek lenne megfelelő ez a vázméret. Általánosságban elmondható, hogy az 56-os vázméret általában a 170-185 cm magasságú emberek számára megfelelő. Azonban mindig fontos megfelelően kiválasztani a kerékpárvázat a testmagasság és a testalkat alapján, hogy kényelmes és biztonságos legyen a kerékpározás.
2023. ápr. 15. 22:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!