Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ülőmunka mellé keresek rendsze...

Ülőmunka mellé keresek rendszeres, intenzív testmozgást. Futás nem jön be (unom), bicikizés igen, viszont kérdés nem ártok-e magamnak még több "üléssel"?

Figyelt kérdés
50F, úgy változott a munkám, hogy nagyon sokat ülök és érzem a negatív hatásait (medence, láb keringésem romlik).Az életembe 1-2 naponta 1 óra intenzív biciklizés beleférne, és szeretem is (régebben sokat bicikiztem), csak nem tudom sok ülés mellé mennyire ajánlott. Futni próbáltam, úgy érzem az nem nekem való.

2023. febr. 26. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Úszás, séta, gyorsgyaloglas, esetleg valamilyen géppel (pld. elliptikus tréner) végzett mozgás.
2023. febr. 26. 10:48
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Ártani biztos nem ártasz, a biciklizés ilyen szinten teljesen kíméli az ízületeket. Ugyanakkor a te gondodra jó lenne gerinc tornát is csinálni még külön.
2023. febr. 26. 11:06
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
Nekem is az úszás, gyaloglás, intenzívebb túra jutott eszembe.
2023. febr. 26. 11:31
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem biciklizz. Az hogy közben egy nyergen ülsz, az nem olyan ülés mint az irodai székben. :)
2023. febr. 26. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Nem ártasz vele! Hajrá! - egy szintén ülőmunkás.
2023. febr. 26. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Ülés és ülés közt itt van különbség.

Itt a lábaid nem csak vannak,(hogy ne dölj elöre,)hanem intenzív mozgást végeznek.

2023. febr. 26. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Első miért lett lepontozva ennyire? Csak kérdem, mert nem értem...
2023. febr. 26. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Visszér szempontból nagyon jó a biciklizés, meg a keringésednek is (ez már intenzitástól függ).

Az én tapasztalatom szerint a gerincproblémákat nem javítja, de érdemben nem is rontja. Az üléstől bizonyos izmaid megrövidülnek, ezen nem segít a bicikli. Ideális lenne még mondjuk heti 2x fél óra gerinctornát is csinálnod, ami kevésbé szórakoztató, mint a biciklizés, de jól kiegészíti. (Ettől még biciklizz is, mert az kell a keringési rendszernek.)

2023. febr. 28. 19:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért a biciklin ülés, nem az az ülés, ott eléggé intenzív a mozgás, hiába ülsz, a minőségi prosztata kímélő nyeregre ne sajnáld a pénzt ebben a korban, főleg ha eleve van baj a keringéssel
2023. márc. 1. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!