Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpár felelne meg...

Milyen kerékpár felelne meg az igényimnek?

Figyelt kérdés
kerékpárt szeretnék vásárolni. Amit szeretnék: trekking kerékpár, 19-es vázzal. A keresést megnehezítő elvárások: magyar forgalmazótól, magyarországi cégtelephellyel az esetleges reklamáció érvényesítése miatt; és vagy agyváltós ( minimum 7 sebességgel), vagy egy egy első tárcsás láncváltóval. Tudom, Google... Egy hete nem találok megfelelőt de nem hiszem el hogy nincs ilyen kerékpár.
2023. jan. 14. 20:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mennyi a keret?
2023. jan. 14. 21:02
 2/12 A kérdező kommentje:
kb. 300 000 Ft.
2023. jan. 14. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Ennyiből szerintem pont nem lesz egy tárcsás. Egy tárcsa a gagyi olcsó bicikliket van meg a drága profi montikon, graveleken. Nem véletlen, hogy nem találtál ilyet. Agyvalto pedig még ennél is ritkább. Decathlont nézted?
2023. jan. 14. 22:42
 4/12 A kérdező kommentje:

"Decathlont nézted?"

Néztem. Riverside 500-al szemeztem, az megfelelne a leírtak alapján, meg is néztem az egyik üzletben, de annyi rossz tapasztalatot olvastam róla, hogy elvetettem.

2023. jan. 15. 09:35
 5/12 MGéza ***** válasza:

"de annyi rossz tapasztalatot olvastam róla, hogy elvetettem"

Mert megveszik és gyilkolják, azt meg egy cirka fél milliós bringa is nehezen tűri, a 120k kategóriás gép meg még annyira sem. Sokan nem tudják hogy kéne használni, csak használják. Volt olyan ember aki túrakerékpáros csoportban dühöngött, hogy egy lánc se bír nála 1000km-et sem, rákérdeztünk a használati szokásokra, kiderült, hogy kb egysebességesként használta a 27 fokozatos váltót...

Azt is tapasztalat, hogy nem állítják magukra vagy rosszul látnak neki: Rögtön nyeregcsere, markolatcsere, rájönnek utána hogy mégsem jó, nyilván a kerékpár hibája ez is...

Amúgy meg ekkora keretnél már ott van a 700 és a 920 is a választékban...

Ezen kívül mást nem nagyon fogsz kani, esetleg valami belépő szintű gravel eshet ebbe az árazásba ami amolyan kvázi túragép, még inkább sport-túra.

2023. jan. 15. 10:31
 6/12 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg ekkora keretnél már ott van a 700 és a 920 is a választékban..."

És azok mennyivel jobbak?

Tudsz ajánlani fórumot, ahol érdemes lenne érdeklődnöm?

2023. jan. 15. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
A Riverside Touring 520 szerintem megfelelő lenne neked. A Microshift 11 sebességes váltóról jókat írnak, hidraulikus fék van rajta és túrázáshoz rengeteg felfogatási pont.
2023. jan. 15. 12:50
 8/12 MGéza ***** válasza:

Nagyon nem, én ilyet nem vettem még soha. Mások tapasztalatait ez az oldal foglalja össze, de véleményezés, felhasználói van a Decathlonon is:

[link]

Meg kell nézni mi van rajta, a 920 például már hidrotárcsás, több sebességes, SRAM NX 11 sebességes váltással, míg a 700 és az 500 saját márkás microshift váltással szerelt, a 700 mechanikus tárcsafékes.

Egyébként mi a bajod a hagyományos, több első lánctányéros hagyományos túraváltó rendszerrel, elárulod? Én jobban szeretem, könnyebb variálni, megfelelő fokozatot találni.

2023. jan. 15. 12:51
 9/12 A kérdező kommentje:

"Egyébként mi a bajod a hagyományos, több első lánctányéros hagyományos túraváltó rendszerrel, elárulod? "

Most kezdek ismerkedni a dologgal, és elsőre nekem bonyolultnak tűnik és számomra feleslegesnek is. Nem akarok sebességrekordokat dönteni, és nem tervezem nehéz terepre se menni vele. Itt nálunk, legfeljebb 15 -15 Km-es körben kerekeznék, főleg aszfalton, néha bemerészkedve az erdei utakra. Ide szerintem felesleges 21 sebesség, és magát a váltást is szoknom kell. ( Még sosem volt váltós kerékpárom.) Meg sérülékenyebbnek is tartom. Alapelvem hogy az egyszerűbb általában jobb.

2023. jan. 15. 18:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez részben igaz. Nekem van ilyen is és olyan is. A 3x7 (vagy 8)-as váltót valóban szokni kell (nem mindegy a kombináció), de ha nem merészkedsz meredek emelkedőkre, akkor az első váltót a középső tányéron használod és kész. Mondjuk egy híd felhajtót vagy dombocskát meg abszolválni lehet a hátsó 6-7 fokozattal is, ha nem akarsz bajlódni az összehangolással.
2023. jan. 15. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!