Milyen lánckenő anyagot javasoltok?
Én egy amatőr országúti bringás vagyok. Benneteket, profi kerékpárosokat szeretnélek arról kérdezni, hogy Nektek mi az, ami bevált. Nagy a választék neten, viszont azért nem annyira olcsók, hogy 5-6 félét is kipróbáljak közülük.
Legutóbb én ezt vásároltam, ugyan nem itt, de nem igazán nyerte el a tetszésemet:
Január 1-én nulláztam le a kilométerórámat, 155 km után teljesen száraz a lánc, valamint a láncvezető kis fogaskerekek két oldala tiszta ragacsos...
Nem szeretném, ha idő előtt megkopna, most volt csoportkerék+lánc csere az országúti és a trekking bringámon is. A trekkingre már rá sem kentem a cuccot, átmenetileg láncfűrész-olajat (gyárit, nem fáradt olajat) adtam neki, gondolom, a semmitől ideiglenesen ez is jobb.
Spórolni nem szeretnék ezen, megtapasztalhattam, hogy nem olcsó manapság egy jó minőségű csoportkerék+lánc, de az sem biztos, hogy ami sokba kerül, az feltétlen jobb.
Nagyon köszönöm a segítségeteket, jó tekerést kívánok!
A viasz nem csak annyiból áll, hogy rákened, annak komoly előkészületei vannak, teljesen zsírmentesíteni kell a láncot, stb.
Ha nem akarsz vele szenvedni, akkor kerékpár láncolajat vegyél, pl. Muc-off márkát, nekem az vált be. Kevésbé szedi össze a koszt, mint a Shimano és 100-200 km-t is elmegy egy kenéssel, időjárástól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!