Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Edzetlenül, 88 kilós nőként...

Edzetlenül, 88 kilós nőként őrültség lenne biciklis futárnak állni?

Figyelt kérdés

A Woltnál futárkodok. Jelenleg autóval próbálok dolgozni, de rájöttem hogy reménytelen a parkolás és dugók miatt. Majdnem több a benzin kiadásom mint a keresetem, és mivel megállni sokszor csak vészvillogóval az úton, vagy kapubeállókban lehet, így sokszor kiabált velem a többi közlekedő, hogy nem fér el tőlem, fel fog jelenteni.

Átválthatnék ugye biciklire, vagy robogóra. A robogót kipróbáltam, az van itthon, de nem nekem való, rettegtem rajta. Ott muszáj az autók ritmusát felvenni, nincs bicikliút, nincs zebrán áttolom, làmpa nélküli kereszteződésben is ki kell tudni fordulni balra, ami nekem félelmetes. Szóval a biciklire gondoltam megoldásként. Gyerekkoromban és tizenévesen imádtam, de aztán jött az autózás, a család, és ellustultam, eltunyultam, 13 ève nem tekertem, és nagyon sok súlyfeleslegem is van.

Szerintetek lehetséges hogy bírnám, mondjuk fokozatosan lassan emelve a napi munkaidőt? Abban reménykedem, hogy mivel pár percenként meg kell állni bemenni az étterembe, aztán a címre, így a valódi tekerésben ugye mindig lenne pihenőidő. Vagy így is teljesen lehetetlen ilyen súllyal?

Most állok a döntés előtt hogy beruházzak e egy bringára, vagy inkább hagyjam a futárkodást teljes mértékben, amit nem szeretnék hiszen fontos a kötetlen munkaidő most pár évig.

2022. szept. 29. 13:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem akik nem tudják kulturált módon elmondani a véleményüket, inkább görgessenek tovább, és a frusztrációjukat máshol éljék ki. A kérdező feltett intelligens módon egy kérdést, úgy gondolom, elvárható, hogy hasonló válaszokat kapjon. Szépen is el lehet mondani azt, hogy úgy gondolod, hogy egészségesebb lenne lefogyni.
2022. szept. 29. 15:23
 12/21 NTBS ***** válasza:
0%
Nyugodtan.
2022. szept. 29. 15:40
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

a 10. kilométer után totál kileszel, egy futár pedig jóval többet megy egy nap.

Aztán mit csinálsz hóba, esőbe, rossz időbe? szembe szél igazi rémálom, hátha még közbe szakad az eső.

2022. szept. 29. 16:09
 14/21 anonim ***** válasza:
30%
Látok sok futárt Budapesten, akik bérelt bringákkal mennek alacsony tempót, azt szerintem nagyjából mindenki hozni tudja.
2022. szept. 29. 16:17
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

A súlyod nem gond, az edzettséged (hiánya) viszont igen. Ha ilyen régóta nem is bicikliztél, már az első napon kidőlnél. Szerintem.

Nem tudom, a futároknak hány km-t kell lenyomniuk egy nap, de gondolom nem keveset.

Én kb. 40 éve biciklizek (csak hobbi szinten és nem állandóan), mostanában minden nap tekerek egy keveset, 10-20 km az, amit meg sem érzek (fiatalabban még ment a 60-70 is alkalmanként), de a futárkodást nem merném bevállalni, pláne a belvárosban. 52 kiló vagyok (nem ez számít) és viszonylag fitt, mert fizikai munkát végzek, de nap mint nap sok-sok 10 km-t lenyomni esőben, hidegben, hóban, hőségben, pláne nagy forgalomban - hát, ezt nem szeretném..:(

Persze tehetsz egy próbát, vegyél egy olcsó használt, egyszerű bringát (pl. városit vékony kerekekkel, nehogy valami montit), 20-30 ezerért már kapsz használhatót és szánj rá néhány napot városban tekergésre (de tempósan), aztán meglátod megy-e. Ha igen, akkor vehetsz egy komolyabb bringát a futárkodáshoz, a másik meg jó lesz a Tescoba járkálni.:)

2022. szept. 29. 17:16
 16/21 anonim ***** válasza:

165 centihez a 88 kg nagyon sok. De ez bringán csak a kigyorsításoknál számít és emelkedőn. A kérdés az, hogy hány címre kell egy nap kimenned, hogy meglegyen a tervezett fizud.

Én autózok és bringázok is pár évtizede. Autóval közlekedni könnyebb. Bár én a bringát sokkal jobban élvezem, de ehhez kell egy adag vagányság.

Nagyon ritkán megyek bringaúton.

Ha autók, buszok között mész, akkor figyelned kell holttérre. Az futárként nem működik, hogy csak bringaúton mész. Bringával is mindig a főút a leggyorsabb! Főleg, ha tudsz a megengedett sebességnek legalább a felével menni, mert így át tudsz érni pár lámpán.

Nem mindig fognak észrevenni és nem mindig fogják megadni az elsőbbséget.

Ezekre mind fel kell készülnöd és egy pillanat alatt le kell reagálnod.

A helydben munka után elkezdenék edzeni, tekerni 10-20-50 km-eket. És ha úgy érzed 2 hét múlva, hogy még mindig jó ötletnek tartod, akkor érdemes váltani.

2022. szept. 29. 20:20
 17/21 anonim ***** válasza:
24%

Mekkora sok büdös paraszt van itt he... gratulálok.

Kérdező az én BMI-m kicsit nagyobb mint a tiéd (110kg, 175cm, 42F) és gyakorlatilag minden nap 25-30km-t tekerek boltba, ügyetintézni, stb. minden probléma nélkül. Ennek a kétszeresét is meg tudnám csinálni, gondolkodtam én is a futárkodáson. Szóval nem csak azok tudnak kerékpározni akik úgy néznek ki mint egy elba..ott, velociraptor. Azoknak általában a pöcsük kicsi, a pofájuk meg nagy - mint láthattuk. És persze a KRESZ-el sincsenek tisztában.

Ha nem szoktál kerékpározni akkor az elején nagyon sz.r lesz, de hamar megjön az edzettség.

Annyi probléma van a dologgal, hogy jó kerékpár kell hozzá, az meg drága. 60ezres városi kócerájjal ne állj neki. Kell egy jó bringa ami nem hátráltat és jó a mérete és jól van beállítva rád.

2022. szept. 29. 20:20
 18/21 Darius- ***** válasza:
0%
Nem, ellenkezoleg. A robogot hagyd.
2022. szept. 29. 22:08
 19/21 anonim ***** válasza:
27%

8

"Hát ha egy átlag magyar férfi 865 kg, akkor elég nagy a baj, mert az már elhízott kategória."

Persze.865kg valóban nagyon sok.De aki ilyen nehéz ő már valószínűleg ágyhoz van kötve.Vagy ha mégis biciklire tud ülni,akkor az amint a súlya ránehezedik azonnal összerogy alatta.Mert szerintem a világon nincs olyan kerékpár amit majd kilenc mázsa terhelésre terveztek...

2022. szept. 30. 18:33
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem fogod bírni. Én inkább egy üléses, nagy hatótávúbe-rollert ajánlanék.
2022. okt. 14. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!