Első kerékpáros cipő?
Nem biztos, hogy neked is bejön a típus.
Én ezt kezdtem használni az idén.
Vaterán vettem olyan állapotban, hogy szerintem csak felpróbálva volt. Újra nem áldoztam volna ennyit, csak hogy kipróbáljam.
Csavaros stoplikkal lehet benne mászkálni is, nyilván nem gyalogtúrázni.
Sajnálom, hogy nem szántam rá előbb magam. Nekem nagyon bejött.
Az SPD kevésbé stabil kötés, de kényelmesebb sétálni benne. Nem nagyon kényelmes, mert merev a cipő talpa és idővel kopik a gumi és kilóg a fém. Meg viccesen kopog. De 5 évig jártam így egyetemre, a csoporttársak megszokták a kopogást.
Országútira inkább a Look vagy SPD-SL szokás, de az tényleg kényelmetlenebb sétánál. Mindkettőnek megvan az előnye-hátránya, mérlegelj. Én SPD-t használok minden biciklimen.
Amikor nálam szóba került a dolog, én egy Intersportos saját márkás SPD stoplis cipőt választottam, mert olcsó volt és nem szorított. (Szóba került még a Decathlon és a Hervis is, de már nem emlékszem miért nem onnan vásároltam)
Utólag azt mondom, hogy jól tettem, mert így viszonylag kicsi volt a veszteség, amikor kiderült, hogy számomra biztonságosabb és kevésbé macerás a sima taposó pedál.
Én is nemrég váltottam spd-re, de nekem megtette egy jó kis montis cipő, nekem pont azok tetszenek, szóval ez csak mellékszál: Rohadt idegesítő, hogy boltban kb sehol nem lehet kapni ezeket a cipőket, csak rendelni. Nem tudsz próbálni, összehasonlítani mondjuk két típust, hogy melyik a kényelmesebb... Oké, viszsa lehet küldeni őket, de így lehet hogy hetekbe telik találni egy jót. És lehet hogy lett volna kényelmesebb, csak már nem akarsz visszaküldeni egy ötödik pár cipőt, mert eleged van az eglszből.... Nekem 1,5 hónapba telt, mire meg lett a cipőm.
És még egy jótanács: Ha rendelsz, egy mérettel nagyobbat rendelj mint a lábméreted. Nekem az összes kicsi volt a saját méretemben, s mint utóbb kiderült, ezt teljesen általános. A binrgás cipők egy mérettel kiesebbek, az isten tudja miért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!