Fáj a fenekem a sok bicózástól..tippek?
légyszi ne nevessetek ki..
hirtelen kedvet kaptam, és letekertem 20km-t, előtte kb 1-2 éve biztos nem bicikliztem.
mikor leszálltam, konkrétan alig bírtam járni,stb és mostmár ha ülök,akkoris nagyon fáj. Valami tippek? (nem,nem történt semmi más, tényleg a biciklitől fáj..)
Én 6-700 km-t tekerek egy hónapban, viszont télen 3 hónapra leteszem a kerékpárt.
Az első néhány tavaszi tekerésnél nekem is fáj kicsit a hátsóm. Szokni kell.
Nem biztos, hogy a (nagyon) puha nyereg jó, sokszor pont rosszabb (én pl. nem szeretem, és a széleset sem). Ki kell tapasztalni, hogy neked mi jó.
Sok bringaboltnak van "nyeregteszt" lehetősége: leteszel valamennyi kauciót, és több nyerget elvihetsz kipróbálni. Én így találtam meg a legjobb nyerget eddig, azóta is használom.
Illetve, mint fentebb írták, egy jó betétes gatya nagyon sokat segít.
1-es vagyok
Azért kérdezem a márkát/típust,mert akkort tudnánk segítséget adni milyen nyereg kélne :)
#12: ezt mintha én írtam volna... :-)
Ugyanez az élmény, minden február-márciusban... Pedig ugyanazt a vékony nyerget használom, évek óta. De újra és újra hozzá kell szoknia az ülőgumóimnak... :)
Nekem nem jött be a betétes gatya (nő vagyok) - de lehet, hogy pont nem jókat próbáltam. A futónadrágok viszont teljesen OK.
Bizony, ehhez edződni kell. Ha alapból jó a nyereg, akkor néhány tekerés után már nem fog fájni. Ha a nyereg nem megfelelő, akkor igen.:(
Érdekesség, hogy pl. a nagy, széles, zselés városi nyergek rövid úton nagyon kényelmesek, hosszabb túrán viszont már egyáltalán nem, mert egyszerűen nem arra valók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!