Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik kerékpárt vegyem...

Melyik kerékpárt vegyem szerintetek?

Figyelt kérdés

Használt kerékpár vásárlás előtt állok,szeretnék kimozdulni,2 éve elég intenzíven tekertem,szeretnék újra neki állni,és segítséget kérni a választáshoz.

"Aki tekerni akar,egy Camping-el is neki áll,nem kell több száz ezer forintos bringa"

Nem verseny a célom.

Hobby túrázás,pár várost,esetleg erdei utat bejárni.

1.Merida Dakar 670SX

Fém Cantilever fékek.

Fém hajtókar/pedál.

Shimano váltók elől hátul,markolat váltós,de a gagyibb.(semmi extra csak pöttyök jelzik a sebesség fokozatot) nem mintha számítana de na,szóval nem az eredeti Shimano markolat váltóval,hanem ilyen tescós bringa jellegű.

Imbusszal bontható első teleszkópok.

Mármint a két oldalt 2-2 imbusz csavar tartja oldalról,így szerelése jelentősen könnyebb

Gyors záras első kerék.

2.Dinotti X3008

Műanyag burkolatú,de V-fék elől hátul.

Shimano váltó elől hátul,normális Shimano markolat váltóval,ránézésre szép.

Utólag az első villára tárcsa fék felszerelhető,szintén teleszkópos.

Műanyag hajtó kar/pedál.

Első hátsó fék kar fém.

Szintén gyors záras első kerék.

A Merida az 10 éves,de azért igen nagy márka,a Dinottirol nem sok mindent találtam,Nem annyi idős mint a Merida de kb noname gyartó.

Egyik bringa sem tökéletes,nem tudom eldönteni hogy mi legyen.

Mindkettő hiányos kb a kettőből lehetne egy jót össze hozni,pont kiegészítik egymást.

Mindkettőből hiányzik egy pici.

Szerintetek melyiket vegyem?

Mindkettő jófogás.

Nagyon jó árban is vannak,személyesen még nem néztem meg egyiket sem,mert mindegy melyikért mennék,elvinném a pozitív tulajdonságai miatt.

De meg halgatnék pár tapasztaltabb kerékpárost,már a márka miatt is,hátha használja esetleg valaki az adott bringákat.

A Dinotti szimpibb,de ha 3 fórum tag azt írja hogy 3 széthullott alattuk,akkor inkább kihagynám,igaz ez a Meridára is.

A javítással nem lenne gond,volt pár kerékpárom,menni fog,mindenhez is van szerszámom,nem az a gond ha cserélni kell valamit,hanem ha mindig,tudom,egyszer egy jóra és még van oldva.

Mielőtt veszek valamit,az adott típus fórumán körbe nézek,ki mit mond.

Telefon,tv,autó,motor bármi.

Nem úgy megyek oda hogy szép kék akkor megveszem.

Ha esetleg pár kommentelő számára hülye kérdés lenne,és jönnek az offok,akkor itt egy link:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__humor__115624..

Szóval légyszives normális válaszokat/tapasztalatokat kérnék.

Köszönöm

2022. aug. 5. 19:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Na erre nem könnyű válaszolni.

A váltó lanckerekek állapota lánc állapota, mennyire kopott, nyilván nem mindegy. A "szép" helyett a váltó minőségét nézd egy shimano n belül is.

Lehet a pontos váltás érdekében l.kereket ,láncot kell cserélned.

Markolatváltóval kevésbé érdekelne engem. Javasolnám a pozicionált "le-fel" váltót inkább.

2022. aug. 5. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Erre a felhasználásra biztos nem vennék teleszkópos, 15 kilós biciklit. Egy jó fitness bringát keress, azzal öröm lesz tekerni. Ezek csak arra jók, hogy elmenjen a kedved.
2022. aug. 5. 23:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló.

Egyenlőre csak fényképen láttam őket,de jogos a lánc kerék állapota kérdés.

De egyébként miért mellőznéd a markolat váltót?

Volt már dolgom vele,de nem emlékszem hogy probléma lett volna belőle.

De érdekelne a véleményed ezzel kapcsolatban.

2-es válaszoló:

Körülbelül 5 évig ilyen bringát használtam,az egy Neuzer volt,annyi különbséggel hogy én raktam össze alkatrészenkent.

Az is nehéz volt,de szívesen használtam,ezek sem nehezebbek.

Igazából hasznos a válasz amit adtál,korrekt tényleg,köszönöm.

De arra lennék kíváncsi,nem egy felső kategória a kettő,de ki melyiket venné inkább.

Szóval,értem én hogy mindkettőn sok mindent kéne cserélni,ez oké nincs vele gond.

De nem mindegy számomra,hogy hasra ütésre 50 ezer,vagy 25 ezer amit rá kéne áldozni.

Ha valaki esetleg ismer típus hibát,vagy látott már ilyen kerékpárokat,például,ne vedd meg a Meridát,mert gyári hibája hogy törik a váz.

Ne vedd meg a Dinottit,mert első alkalommal mikor egy kátyút találsz az első teleszkóppal,törik a villa.

2022. aug. 6. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!