Melyik MTB kerékpárt vegyem?
Specialized pitch men vagy Trek marlin 5?
Alkatrészekben nem túl sok a különbség, kivéve a féket. A Specialized-on mechanikus, a Trek-en hidraulikus tárcsafék van, viszont a Trek drágább 15 ezer forinttal. Megéri inkább még gyűjtenem, vagy megteszi a specialized is?
ha csak a féket nézem, akkor a hidraulikust válaszd!
A mechanikussal nagyot szoktam szívni amikor be akarom állítani.
Szokott sikerülni, de néhány csillagot lekáromkodok az égről :D
A hidrós alapból drágább (karbantartani és szerelni) és nem biztos,hogy szükséged van arra fékhatásra amit a hidrós tud.
Itt ne arra gondolj,hogy a bovdenes gyengébb,hanem arra,hogy a hidrós egyenletesebb fékhatást garantál 20km lejtmenet utan is...ami itthon azért elég ritka.
Mit kell szerelni és karbantartani egy hidraulikus féken?
Ha egyszer fel van szerelve szerelni már nem kell, karbantartás meg annyi, hogy 1-2 évente olajat kell benne cseréltetni ami max. 4000Ft egy szervizben.
Nem kell (után)állítgatni (pl. ahogy kopik a betét), szinte teljesen karbantartás-mentes. Amióta megvettem az első hidraulikus tárcsás kerékpáromat soha többet másfélét (esetleg egy jó minőségű v-fékkkel országútit, de mechanikus tárcsát soha).
Én egyértelműen a hidraulikus fékes Treket javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!