Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit kell csinálni a most...

Mit kell csinálni a most elővett biciklivel, ha rég nem volt használva?

Figyelt kérdés
Az történt, hogy 3 éve eltettem a garázsba 2, majdnem vadonatúj 200 ezres biciklit(ugyan olyan mind a kettő). Az egyik a napokban volt használva, a váltó tönkrement, széthajlott. Tulajdonképpen a kerék felfújásán kívül semmit sem csináltam neki. A hibás biciklin cserélt a szerviz váltót és végeztek az egész biciklin egy úgynevezett ,,karbantartást", amit nem kérdeztem meg, hogy pontosan mit takar. A másik bicikli is lenne használva a napokban, de mit csinaljak, hogy ne történjen baja? Olajozzam? Ha igen, hol? Le tudnátok írni egy karbantartó/regeneráló ,,receptet" rég nem használt biciklinek? Előre köszönöm a válaszokat!
2022. júl. 26. 12:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A teleszkóp levegős.
2022. júl. 31. 09:01
 12/13 NTBS ***** válasza:
Vidd el szervizbe, ha nem vagy benne biztos, hogy jól meg tudod csinálni.
2022. júl. 31. 12:32
 13/13 anonim ***** válasza:
53%

Aza baj hogy amit csinálnal az mindenképp csak ilyen tessék-lássék szervíz volna. Amihez nem értesz azt nem tudod magabiztosan szervízelni.

1-2 dolog van amit amugy sem árt ha tudsz.

Lánc:leszed petroleumban kimosod száritod nem kell heviteni meg ilyenek. Hagyod 1napig logva az jó lesz utána pedig a forgáspontokon olajozod.

Igen minden láncszemnél.

Kerekek: van e benne 8as. Küllök feszessege.

Gumi repedezett e vagy van e külsérelmi nyom rajta. A gumi hajlamos öregedni akkor repedezik ez akkor is bekövetkezik ha nincs használatban.

Bovdenek úgy álltalában:azokat én tapasztalat nélkül nem piszkálnám nagyon.

Törölgetés ott ahol a bovdenházba/ból bemegy-kimegy.

Váltó: abban sem megyek bele mélyebben. Elég ha a bovden feszitést állitod.

Fék: bovdenes fellni/tárcsa.

Fékpofák állapota, fékfelület állapota/tisztasága.bovden állapota bovden húzás.

Hidros fék:ne piszkáld. Szervíz.

Teló:szervíz ,nem fogsz szimeringet cserélni.

Ui:lánckerék vagy fogaskerék bármelyiket mondod,mondjuk mindegy, érteni fogják.

2022. júl. 31. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!