Miért nem tudok 7-be váltani a biciklimen?
Figyelt kérdés
Van egy kerékpárom, Shimano TY-500-as váltóval. A váltó új, kb. Egy hónapja van meg. Eddig bárhogy állítottam, nem tudom betenni 7-be. A váltó láncerekei is egyvonalban vannak a 7. Sebességfokozat lánckerekével, de akkor sem. Ha felteszem kézzel, két tekerés után ledobja 6-ba. Az előző váltóval ugyanez volt, amikor kicseréltem, kb 2 hétig volt 7., most megint nincs2022. júl. 19. 19:33
2/7 anonim válasza:
Feszíteni kell a bowdent. De vigyázz, ha nagyon megfeszíted akkor majd egyesbe nem lehet váltani!
3/7 anonim válasza:
"Feszíteni kell a bowdent"
Attól függ mit értünk 7. sebesség alatt. Ha a legkisebb lánckereket, akkor pont hogy lazítani kell!
Kérdező melyik lánckerékről beszélünk pontosan?
A határolócsavarokon állítottál valamit?
Váltópapucs nem görbe?
4/7 anonim válasza:
#2 vagyok.
Valóban, a hármas hozzászólónak van igaza. Hülyeséget írtam.
Nekem mikor ugyan ez a problémám volt, akkor a váltó tartó fül volt görbe. Egyenesre kalapálás és bowden állítás után megszűnt a probléma.
5/7 anonim válasza:
A fül gyenge öntvény , direkt mert baj eseten az szakadjon le ne a váltó. Nem kalapalnam.
6/7 A kérdező kommentje:
A váltópapucs volt a probléma, kiegyenesítettem, jó volt egy ideig, de most megint nem jó. Gyenge alumíniumból van, úgyhogy nem tudok vele sok mindent csinálni, mert az előző is eltört.
2022. júl. 21. 15:40
7/7 anonim válasza:
Ha sorra elhajolnak a váltópapuspok akkor ott valami gond van! Valami feszíti őket. Nem rövid a lánc? Nem görbe a váz? stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!