Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit állítsak be, hogy a...

Mit állítsak be, hogy a fékpofa ne súrolja a felnit?

Figyelt kérdés

V-fék.

Szerelőnél volt, mert nem nagyon tudok szerelni. az első fékpofa eltört, a hátsó meg teljesen kopott volt, így mindkettőt cseréltettem.

Hazafelé kicsit nehezebb volt tekerni a biciklit, akkor láttam, hogy az első fékpofa egy szakaszon picit hozzáér a kerékhez, mert egy nagyon pici nyolcas van benne.

2022. jún. 29. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt a szerelőnek kellett volna beállítani.... Vidd vissza, hogy csinálja meg.
2022. jún. 29. 14:47
 2/5 TR75 ***** válasza:

Ha csak az egyik oldalon ér a felnihez, akkor a rugó előfeszítő csavart kell finoman tekerni leginkább az adott oldalon (ezzel lehet finoman szabályozni a fékpofa távolságát a felnitől). Ez a féktesten van lent, általában csillagfejű vagy sima csavarhúzóval tekerhető.

Ha mindkét oldalon beleér, akkor egyrészt a nyolcast érdemes lenne kiszedetni, másrészt a féktesten lévő imbuszfejű csavart kilazítva a bovdenen kicsit engedhetsz is (ezzel is finoman kell bánni, mert gyorsan elveszítheted a fékerőt).

2022. jún. 29. 15:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy nagyon pici nyolcas van benne. Azt ki kellene centíroztatni.

Linkelnék neked videót a műveletről, de ha nem értesz a szereléshez és nem is érint meg ez a művészet, akkor nem lennél vele előrébb.

2022. jún. 30. 13:27
 4/5 anonim válasza:

Ha mindkét oldalt hozzáér, a bowdent kellene picit meglazítani egy imbuszkulccsal. Ha csak egyik oldalt ér hozzá, van rajta ilyen icipici csavarka, amit ha meghúzol, asszem távolodik a fékpofa a felnitől.Ha meglazítod, akkor meg közelít. Ha ez nem megy, nem működik, nincs, vagy nem találod, a rugót kiakasztod, és egy kicsit kifelé meghúzod/megnyújtod. Fontos hogy minden csavarás, vagy rugóhúzás után húzd meg a féket, hogy természetes állapotba kerüljön. Sok sikert.

[link] (A "rugó erőfeszítő csavar" az)

2022. jún. 30. 14:56
 5/5 A kérdező kommentje:

3: az egészen biztos, hogy nem fogok nekiállni centirozásnak, inkább huzatnám ki egy egy fogam.

köszönöm a válaszokat, közben már rájöttem, melyik az a csavar, és voltam is biciklizni reggel.

2022. jún. 30. 16:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!