Most komolyan, volt vαlakinek már abból problémája, hogy csak a kopott láncot cserélte le, de a fogaskeréksort nem?
Figyelt kérdés
Mindenhol mondják hogy együtt kell cserélni, én ezt nem hiszem el. Egy lánc sokkal előbb el tud kopni, főleg ha nincs rendesen kenve.2022. jún. 21. 21:48
1/18 anonim válasza:
Ha sokat használod a bicajt, ne sajnáld azt a párezer ft-ot... kopott lánckereken ugrik a lanc, valtásnal nem pontos, stb
2/18 A kérdező kommentje:
Hát azért nem pár ezer sajnos. Csak a lánc 9-10 ezer, a hátsó sor az legalább 12 ezer, az első lánctányér ha külön csak a nagyot veszem az meg 15 ezer. Nem tudom pontosan mennyi lehet bennük, de kb. 5-6 ezer km., működik még rendesen minden, csak félek hogy a lánc egyszer csak el fog szakadni.
2022. jún. 21. 22:07
3/18 anonim válasza:
9e a lánc??
Elég a hátsó fogaskoszorút cserélni. Az első nem kopik annyira.
Én evi 7-8 ezret megyek, cseréltetem min.kétevente.
4/18 A kérdező kommentje:
10 sebességes, Tiagra. Van drágábban is amúgy.
2022. jún. 21. 22:12
5/18 anonim válasza:
igen volt problémám,elég rossz ugró láncal bringázni, a váltás is inkább csak történik valamikor, mintsem akkor amikor akartam.
én 400mk-enként váltogatom a láncot úgy érzem ezzel kitolódik az élettartam,pláne ha valamelyik váltó benéz a küllők közé.
6/18 A kérdező kommentje:
Régen volt egy montim, ott én is váltogattam, de ennél valahogy nem jutott eszembe. Pár éve már nem is nagyon mentem vele, most kezdtem el újra.
2022. jún. 21. 23:52
7/18 anonim válasza:
Tehát országútiról van szó?
Nem tudom, mennyire más, mint egy trekking, de eleinte én is túlzásnak tartottam hogy a szerelőm fogaskoszorúcserét javasolt a lánccal.
Aztán mikor megtapasztaltam a különbséget, már nem sajnáltam rá a pénzt.
8/18 anonim válasza:
Ha normálisan karban van tartva és idejében lecseréled a láncot (nem amikor már beleesik a nyúlásmérő), akkor egy sor 3 láncot kiszolgál.
9/18 A kérdező kommentje:
Nyúlásmérő nélkül tolómérővel meg lehet mérni?
2022. jún. 22. 12:18
10/18 anonim válasza:
Nekem ugrott a lánc a régi soron. Most pedig 2000 km alatt ette meg az új láncot egy kopott középső tányér az olcsó trekkingemen. Az 1x11 rendszeren kb. 1500 km-enként váltok a láncok közt. Kb. 6000 km van benne, és még mindig jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!