Kopott kerékpárgumi? Lecserélnétek? Futóél jó kopott egyéb részek meg mint új korában ld kép
Ide jut az ember ha a montit zömében aszfalton nyúzza.
A gumi futóéle szintig kopott, a kapaszkodók alig emelkednek ki.
De az összes többi oldalsó kapaszkodó meg mint új korában.
Kérdés: cseréljem a külsőt vagy ne?
A futóélen kapsz defektet...
Cseréld aszfalt gumira,mindenkinek jobb lesz.
"A futóélen kapsz defektet..."
De a futóél alatt ott a kevlárszövet tehát épp ott biztos nincs defekt.
Az oldalfalat viszont nem védi semmi
Trail gumit aszfaltra, majd példának egy Marathon.. :D :D Jesszusom!
Én cserélném, mert sajnos fékezéskor csúnyán megviccelhet, kis víz, reggeli pára és mint a libazsír! A legtöbb gumi több rétegből áll, amiknek mások a tapadási és kopási értékei, a bütykök kapaszkodnának, nyomódnának alapesetben.
Vegyes használatra Maxxis Crossmark 1 vagy 2, Ikon, Rekon gumikat tudom ajánlani, Continental RaceKing. Ezek jól gurulnak munkába és hétvégén mehetsz erdőbe kirándulni, a kijelölt erdei ösvényeken gurulni akkor is ha picit lazább a talaj.
Nekem a Merida gyárilag szerelt Kenda Slant Six Pro-ja 6 éve bírja aszfalton, tehát nemcsak a sima gumi kopásálló.
Mitas Scrylla is pl. egy kiváló gumi és olcsóbb kategória. A Marathont világjáróknak ajánlanám csak, mert böszme nehéz, cserébe átgurul minden aszfaltra szórt szeméten az év minden napján olyan 12000km-en. Erdőbe még a GT verzióját sem javaslom. A Marathon kifejezetten túra gumi! Hát meg 1 árán megkapod a 2db CST Salvot.. Ha aszfalt és döngölt föld a terep, de kell az 5mm defektvédelem a helyi sörkedvelők miatt..
Continental Double Fighter III lehet még jó bejárósnak.
Mondjuk vicces, hogy mondom ezeket a kissebb mintázatokat úgy, hogy NobbyNic Speedgrip van fent 90% aszfaltra.. Hetekig olvasgattam, hogy jaj-jaj elkopik gyorsan aszfalton, kicsúszik. De kell a játszós napokra a bütyök, megvettem! Az erdei 1,7bar helyett 2,5re fújtam, mentem azóta 480km-t túrázni, 200km-t egyhuzamban meleg aszfalton, de még a gyártási szőrök is rajta vannak! Ha van rá keret, nyugodt szívvel ajánlom. Persze csakis német webshopból, itthon 17/db onnan 22/pár..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!