Vesztek fel kerékpározáshoz bukósisakot, ha csak városon belül tekertek?
én is felveszem...
A legtöbb baleset teljesen banális dolgok miatt következik be. Rosszul méred fel a felugratás magasságát, sínek, egyéb akadályok... És már perecelsz is...
"Csak akkor nem veszem fel ha elugrok a 200m-re lévő boltba"
Ha már sisakozunk, érdemes szem előtt tartani, hogy a bringás balesetek 80-90%-a lakott területen következik be.
Mondjuk azt, hogy nem.
Hosszabban: az, hogy felveszem-e a sisakot, elsősorban nem attól függ, hogy városban vagy városon kívül tekerek, hanem a kerékpározás céljától, a helyszíntől, távolságától, a társaságtól, stb...
Hogy egy példát mondjak: ha elmegyek csak úgy körbetekerni a Velencei-tavat, akkor nem szoktam sisakot venni, de ha ezt pl. a Tour de Velencei-tó rendezvényén teszem, 3000 másik kerékpárossal együtt, akkor igen - azt tudom, hogy meddig mehetrk el és hol vannak a határaim, de abban nem bízom, hogy több ezer ember közül mindenki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!