Mi véleményetek az elektromos kerékpárokról?
Mai napon voltam Győrben egy boltban ahol elektromos kerékpárokat árulnak, és kicsit le döbbentem, hogy a legolcsóbb is 880.000 ft.
Csak kíváncsiságból mentem be az üzletbe, kicsit utána kérdezni, de eszméletlen árak vannak. Volt több féle márka, Gepida, Ktm stb...
2 év garanciát adnak mindegyikre, de ha le jár a garancia és ki kell pl.. cserélni az akkumulátort, az kapásból 200.000 ft kezdődik.
Ez is csak a gazdagok egy új játékszere lenne vagy tényleg meg éri ilyet venni?
Ebike nagyon meno, es nem erdemes olcsot venni…
Mert annak ki tudja milyen gyenge alkatresze van…
Ajánlom figyelmedbe a Bafang átalakító készleteket... jóformán akármilyen bringát át tudsz vele alakítani és nem egy rossz minőségű gyenge szar lesz a végeredmény... egyik haverom a 29" bringájából (merida big nine 300 tfs 2014es modell) bafang 750wattos átalakítóval 1 feltöltéssel 1 hetet jár melóba 2x6km nyomatékszenzoros motorral 40+-os tempóval.
Persze sok múlik az aksin is.
A bringát 130ért vette használtan, az átalakútó készletet 250körül, az aksit pedig kb 100ért
Így sem két fillér, de majdnem a fele a 800.000nek, és minőségben kb ugyan ott vagy.
A 880e még nem is borzalmas ár..
Németországban azt mondják, hogy 2500 EUR alatt csak erős kompromisszumokkal érdemes venni e-bike-ot.
Amúgy mi azért fontolgatjuk, mert hihetetlenül kitágítja a határokat, ahová el tudunk jutni. Simán túrázunk napi 60-80 km-eket, de a tervezésnél már nagyon megnézzük az emelkedőket, hogy hány magasságmétert kell tekerni... Ha lesz e-bike, már erre szinte nem is lesz szükség, mert rásegítéssel prímán menni fog...
13:
Arra reagáltam, hogy egy motorral hajtott jármű ennyiért olcsó. Tehát eleve egy olyan összevetésre, ahol más motorral hajtott járművel vetette valaki össze. Pedig a hagyományos kerékpárhoz több köze van, hiszen nem lehet vele jelentősen nagyobb sebességgel haladni, sőt ugye 25 km/h felett nem is lehet ha nem buherálod meg, ugyanott mehetsz vele, mint a hagyományossal, ugyanolyan közlekedési eszköznek minősül. Csak annyi, hogy plusz kényelem, ha nem vagy elég jó erőnlétileg. Úgyhogy de, sokkal több értelme van hagyományis bringákkal összevetni, mint autókkal, motorkerékpárokkal.
800 ezerért pedig eléggé jó hagyományos bringát kapsz, nyilván jobbat, mint ugyanennyiből elektromosat.
18# szubjektív, kinek mi a "jobb"
Nekem egy "JOBB" yamaha robogóm van és 2millió volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!